13 yaşındaki bir çocuk yazılım öğrenmeye başlarsa yararlı olur mu?

İlgisi varsa düzgü bir eğitim ile o sektöre yönelip yönelmeyeceğine karar vermesinde çok yardımcı olur.
O sektöre yönelmeyecekse bile yeni bir bakış açısı kazandırır. Olaylara farklı yaklaşmasını sağlar. Basit seviyede bilmek çok zaman alan bir şey değil. Çeşitli hesaplamaları kendisi yaptırabilir duruma gelir.

İlgisi varsa düzgü bir eğitim ile o sektöre yönelip yönelmeyeceğine karar vermesinde çok yardımcı olur.
O sektöre yönelmeyecekse bile yeni bir bakış açısı kazandırır. Olaylara farklı yaklaşmasını sağlar. Basit seviyedebilmek çok zaman alan bir şey değil. Çeşitli hesaplamaları kendisi yaptırabilir duruma gelir.

YouTube videoları ile yapabilir mi sınav senesi olduğu için ailesi izin vermiyor.

YouTube videoları ile yapabilir mi sınav senesi olduğu için ailesi izin vermiyor.
YouTube videolari temellerini gosterir ve genellikle izlerken insani bayar. Mumkunse bir egitmen esliginde yapilmali. Ailesi ile iletisiminiz varsa ve cocugun gercekten de hevesi sonmeyecekse ailesini tesvik edin bu durumda. Belki o gun ailesi ikna olmaz fakat bir kac kere konustugunuzda sonunda ikna olacaklardir.

Sınav senesinde yapmasını ben de tavsiye etmem. Şu an son sınıf ise sınavdan sonra yazın bakabilir. Şu an sondan önceki senede ise yazın da çalışmasını tavsiye ederim.
Youtube videoları ile kod yazmayı öğrenir. Mantığını kendi kavrayabildiği kadar kavrar. Okullardaki gibi tam olarak nasıl çalıştığını anlatan Türkçe kaynak görmedim ben. Yazılan kodun ne yaptığından bahsetmiyorum. İşlemciye tam olarak yaptırdıklarından bahsediyorum.

YouTube videolari temellerini gosterir ve genellikle izlerken insani bayar. Mumkunse bir egitmen esliginde yapilmali. Ailesi ile iletisiminiz varsa ve cocugun gercekten de hevesi sonmeyecekse ailesini tesvik edin bu durumda. Belki o gun ailesi ikna olmaz fakat bir kac kere konustugunuzda sonunda ikna olacaklardir.

Peki sağ olun.
Sınav senesinde yapmasını ben de tavsiye etmem. Şu an son sınıf ise sınavdan sonra yazın bakabilir. Şu an sondan önceki senede ise yazın da çalışmasını tavsiye ederim.
YouTube videoları ile kod yazmayı öğrenir. Mantığını kendi kavrayabildiği kadar kavrar. Okullardaki gibi tam olarak nasıl çalıştığını anlatan Türkçe kaynak görmedim ben. Yazılan kodun ne yaptığından bahsetmiyorum. İşlemciye tam olarak yaptırdıklarından bahsediyorum.

Tamamdır bu söylediklerinizi ileteceğim kendisine.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı