130 bin TL'ye 9950x3D ve RTX 5080 sistem toplama önerisi

Bütçe
130000

Eğer render gibi bir amacın yoksa 9950x3D önermem 9800x3D alabilirsin aradaki fiyat farkına değecek bir performans yok.

Sizin seçtikleriniz gayet güzel hocam. Sadece 360mm sıvı soğutma koyardım ben o kadar.
Melih hocam peki bana linkten hangi soğutucu daha iyi olur sorun çıkartmaz söyleme şansınız var mı pek bilgim yok, F/P olarak ve ram seçimi olarak anakartim uygun mu bu ramlere marka model seçiyor ya anarkartlar her ram uyumlu olmuyor msi sitesinde bulamadim uyumlu ram listesini ve cl mhz değeri olarak cl30/6000mhz ram de var ama 64 gb 64 gb rame ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum fiyatı da çok pahalı ama sistemi etkileyecekte anakartta çalışması problem olacaksa 24-24 yerine 32-32 alabilirim dediğim gibi pişman olmak istemiyorum,

CoolerMaster masterliquid ml360l olabilir. 64 ram oyun için hiç gerek yok. Fakat render için gerekli. Eğer render işi ana hedefimiz değilse ve amatörce yapıyorsak 32gb düşünebilirsiniz bütçeyi düşürmek adına. 32gb oyun için gayet yeterli. 6000mhz cl30 alın.

Eğer render gibi bir amacın yoksa 9950x3D önermem 9800x3D alabilirsin aradaki fiyat farkına değecek bir performans yok.
Üstadım şöyle bir detay var çok baktım belki ben bulamadım 9800x3d ilk tercihimdi ama sitelerde bulamadim tek tek toplasam bu sistem uçuk rakamlara çıkıyor game garaj sitesinde de 9800x3d kalmamış mecbur 9950x3d seçmek zorunda kaldım eğer bana tek tek sistem toplarsaniz çok sevinirim daha mantıklı bir sisteme açığım pek bilgim yok. Şöyle olur 9950x3d olmaz 9800x3d olur 5080 ekran kartı olmaz 4080 süper olur (4080 süper olmaz 4070ti süper olur) aralarında performansa değecek bir fiyat farkı yoksa, ramler pahalı sistemdeki 32 gb cl30 ram istiyordum attığım link de olmadığı için mecbur 48gb ramleri seçtim. Anakart olarak yüksek vrm ve yeni teknoloji bir kart istediğimden bu anakarti sectim daha uygun F/P bir ana kart tavsiyeniz olursa daha iyi olur. Dediğim gibi tek tek daha uygun olacaksa param var diye boşa para harcamak istemem ama tek tek uçuk rakamlara ulaştım sizde bir bakarsanız beni mutlu edersiniz. Kendi araştırmalarım sonucu en iyi F/P sistem bu ve tek korkum ekran kartının inno3d olması bana soğutma konusuna problem yaratır mı acaba. Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler

Benimde düşüncem bu yönde ama sitede 32gb cl 30 ram olmadığı için en uygun 24-24 ram bu yüzden bunu tercih ettim. Peki hocam bu ramler bu seçilen anakarta uygun mu bilginiz var mı msi sitesinde bulamadim uyumluluk listesini yarın bir gün problem yaşamak istemiyorum

Yok hocam problem olmaz.

Toplamda 127.400TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…