1300 TL Ekran Kartı Tavsiyesi

Msi daha soğuk diyenler nerden nasıl bi kaynak buldular bilmiyorum ama redditte ufak bi araştırma yaparsanız kullanıcıların sapphiri önerdiğini msi ın ismini kullanarak para kazandığını görürsünüz. Eski kartlarıyla rx 4xx serisi çok farklı. Performans olarakda üstün soğutma olarakda. 1060 vs 480 vidyolarındada dx12 de sapphire 480 kendinden oc li versiyonun 1060 a yetişdiğni gördüm ayrıca vulkan amd kartları bence düşünülmeli.

Eki Görüntüle 191059

Vergi dahil 1000tl yi bulmuyor 350 tl cepte kalır, dediğin gibi bilinçsizce yorum yapmamak lazım.

Kesinlikle bilinçsizce yorum yapılmaması taraftarıyım. Amazon üzerinde 10$'lık saat almıyorsun dostum :D 300TL daha ucuz olsun diye 1000TL'lik bir kartın garantisinden mahrum kalmak istiyorsan tabii ki sen alabilirsin.

Msi daha soğuk diyenler nerden nasıl bi kaynak buldular bilmiyorum ama redditte ufak bi araştırma yaparsanız kullanıcıların sapphiri önerdiğini msi ın ismini kullanarak para kazandığını görürsünüz. Eski kartlarıyla rx 4xx serisi çok farklı. Performans olarakda üstün soğutma olarakda. 1060 vs 480 vidyolarındada dx12 de sapphire 480 kendinden oc li versiyonun 1060 a yetişdiğni gördüm ayrıca vulkan amd kartları bence düşünülmeli.

Sapphire de aklımda şu an diğer ekran kartlarına nazaran daha kolay bulunabiliyor stoklarda peki bir sorum olacak bu atacağım linklerdeki ekran kartlarının nasıl bir farkı var ikisi de Sapphire ama bir terslik var gibi, ayrıca bu iki karttan hangisini tavsiye edersiniz alttaki olanı mı ?

Sapphire RX480 NITRO+ GDDR5 8GB 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Sapphire RX480 GDDR5 8GB 256Bit Amd Radeon Ekran Kartı

Hocam teşekkür ederim önerin ve uyarın için, Amazon benim için zor ihtimal zaten netten kitap haricinde bir şey sipariş etmedim daha önce.Sapphire kullanıyorsun galiba ekran kartı olarak nasıl memnun musun, Nitro modelinin soğutması MSI'dan daha iyi diyenler de var ne düşünüyorsun bu konuda bir de 4 GB önermişsin ama bu sistemi topladıktan sonra bir süre daha sistem toplamayı düşünmüyorum o zaman sorun çıkarır mı ? Daha çok Bf1, A.s Unity, Far Cry, Gta, Fifa gibi oynamayı düşünüyorum yani Doom falan tarzı oyunlar oynamam, saydığım oyunları hangi kart daha iyi destekler acaba ?

Rica ederim. Şöyle ki dostum her iki kartında sıcaklık değerleri birbirlerine çok yakın. MSI 70 derecede çalışırken Sapphire 30 derecede çalışmıyor ya da MSI 30 derecede çalışırken Sapphire 70 derecede çalışmıyor. MSI 70 dereceyse Sapphire 72 derecede çalışır. MSI'ın soğutması daha iyi fakat bu daha iyi dediğim oran 2-3 derecelik bir miktar.

Kendim Sapphire RX 480 Nitro 4GB modeli kullanıyorum hatta sistemimi de yeni topladım. Dark N10 kasa ile beraber kullanıyorum, kasa içerisinde 5 adet fan var ve hava sirkülasyonu muazzam derecede iyi. Benim mantığıma göre bir ekran kartına 1000TL'nin üzerinde para verilmesi için o sistemin normal seviyeden daha üst olması gerekir yani kişisel görüşüm i5 6500 işlemciye en ideal RX 480'dir. Çünkü işlemcinin fiyatı zaten 700TL. 700TL'lik bir işlemciye 1.300-1.500TL değerinde bir kart takmak bence gereksiz. Ha i7 işlemci kullanırsın o zaman GTX 1070 - GTX 1080 bile takarsın ama i5 6500 işlemciye çok üst düzey bir ekran kartı takmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

900-950 TL bandında olan RX 480 gayet ideal, alınabilecek bir F/P ürünü. F/P ürünü derken kesinlikle dandik değil onu belirteyim :) O bütçede alınabilecek en iyi kart, sırf ejderha logosundan dolayı ya da tasarımdaki bir kaç şıklıktan dolayı MSI kullananlardan değilim. Sapphire RX 480 Nitro 4GB yeterli.

Söylediğin oyunlar ile ilgili de şöyle söyleyeyim, kendi sistemimi aşağıya yazacağım ve bahsini ettiğin oyunları high/ultra ayarlarda yüksek FPS ile çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum;

MSI H110M PRO VHL
İ5 6500
Sapphire RX 480 Nitro 4GB
8X2 Kingston HyperX Fury 2133Mhz
Samsung Evo 120GB
Dark N10
KCAS 600W 80+

Hala günümüzde 1333Mhz ram destekleyen anakartlar ile oyun oynayan bir kesimin olduğunu düşünürsen bu saydığım sistem seni en az 2-4 yıl götürecektir ve üzmeden ;)

D.N : @Kaizer839 son attığın yorumdaki her iki ekran kartının da çıkışları birbirlerinden farklı şöyle ki; MSI H110M PRO VD ile MSO H110M PRO VHL arasındaki fark gibi düşün. VD'de HDMI ve Projektör girişi yok, VHL'de Projektör girişi ile HDMI girişi de var.

Her iki linki de açıp yan yana koyarsan sayfaları, farkını görebilirsin :)

Nitro+ olan her zaman öncelikli tercihim olmuştur fiyat farklarına gelicek olursa bi bilgim yok. Bildiğim şey şu nitro+ lar daha fazla tavsiye edilen versiyonlar.

Rica ederim. Şöyle ki dostum her iki kartında sıcaklık değerleri birbirlerine çok yakın. MSI 70 derecede çalışırken Sapphire 30 derecede çalışmıyor ya da MSI 30 derecede çalışırken Sapphire 70 derecede çalışmıyor. MSI 70 dereceyse Sapphire 72 derecede çalışır. MSI'ın soğutması daha iyi fakat bu daha iyi dediğim oran 2-3 derecelik bir miktar.

Kendim Sapphire RX 480 Nitro 4GB modeli kullanıyorum hatta sistemimi de yeni topladım. Dark N10 kasa ile beraber kullanıyorum, kasa içerisinde 5 adet fan var ve hava sirkülasyonu muazzam derecede iyi. Benim mantığıma göre bir ekran kartına 1000TL'nin üzerinde para verilmesi için o sistemin normal seviyeden daha üst olması gerekir yani kişisel görüşüm i5 6500 işlemciye en ideal RX 480'dir. Çünkü işlemcinin fiyatı zaten 700TL. 700TL'lik bir işlemciye 1.300-1.500TL değerinde bir kart takmak bence gereksiz. Ha i7 işlemci kullanırsın o zaman GTX 1070 - GTX 1080 bile takarsın ama i5 6500 işlemciye çok üst düzey bir ekran kartı takmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

900-950 TL bandında olan RX 480 gayet ideal, alınabilecek bir F/P ürünü. F/P ürünü derken kesinlikle dandik değil onu belirteyim :) O bütçede alınabilecek en iyi kart, sırf ejderha logosundan dolayı ya da tasarımdaki bir kaç şıklıktan dolayı MSI kullananlardan değilim. Sapphire RX 480 Nitro 4GB yeterli.

Söylediğin oyunlar ile ilgili de şöyle söyleyeyim, kendi sistemimi aşağıya yazacağım ve bahsini ettiğin oyunları high/ultra ayarlarda yüksek FPS ile çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorum;

MSI H110M PRO VHL
İ5 6500
Sapphire RX 480 Nitro 4GB
8X2 Kingston HyperX Fury 2133Mhz
Samsung Evo 120GB
Dark N10
KCAS 600W 80+

Hala günümüzde 1333Mhz ram destekleyen anakartlar ile oyun oynayan bir kesimin olduğunu düşünürsen bu saydığım sistem seni en az 2-4 yıl götürecektir ve üzmeden ;)

D.N : @Kaizer839 son attığın yorumdaki her iki ekran kartının da çıkışları birbirlerinden farklı şöyle ki; MSI H110M PRO VD ile MSO H110M PRO VHL arasındaki fark gibi düşün. VD'de HDMI ve Projektör girişi yok, VHL'de Projektör girişi ile HDMI girişi de var.

Her iki linki de açıp yan yana koyarsan sayfaları, farkını görebilirsin :)

Anladım hocam yani bu iki kartın arasındaki fiyat farkı sadece girişlerinden dolayı mı kaynaklanıyor ?

Anladım hocam yani bu iki kartın arasındaki fiyat farkı sadece girişlerinden dolayı mı kaynaklanıyor ?

Evet. Tam emin değilim ama soğutması da belki diğer modeline göre zayıf olabilir ama zayıftan kastım 1-2 derece. Böyle bir şey varsa zaten Dark N10 ile zaten bu farkın ''F''sini bile anlayamazsın :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı