1300 TL Sistem Toplama

Dolar düşmesin sonra :) hocam.
Doların düşmesi için Amerika'nın ekonomik kriz yaşaması gerek. Zamanında konut kredileri üzerine yaşadıkları ekonomik sıkıntı gibi. Hani bize 2001 krizi olarak yansıyan kriz. Buradan yola çıkarak muhtemel bir ekonomik krizin bizi de etkileyecek olması nedeniyle Dolar/TL endeksi hiç bir zaman uzun süreli ya da yüksek oranda aşağı yönde seyretmez. En fazla 2-3 gün önce olduğu gibi 3,40'lara dayandığında bir ekonomi toplantısı yapar piyasaya müdahale ederek 3,36'lara çekerler 2-3 ay sonra tekrar eskisinden daha yüksek seviyelere çıkar. Tarım reformu yaparsak, sanayide devrim yaparsak belki(bunları yapsak bile belki) dolar düşer.
 
Elinize para geçtikçe dolar alın. Zen serisi APU'ları bekleyin derim. 14nm CPU ve GPU çekirdekleri bir arada olacak. Muhtemelen RX çekirdekleri kullanırlar yeni APU'larda. DDR4 ramler de yüksek frekansta ve uygun fiyata bulunabilir olursa çok ciddi performans verebileceklerini düşünüyorum.
Benim de acelem yok, zenleri bekleyebilirim. Ama bütçe kısıtlı. Bizim gibi giriş seviyesi kullanıcılara da hitap edecek mi acaba? Apuların fiyatını falan merak ediyorum açıkçası. Zen için bayağı bir bekledim, dolar da arttı bu süre zarfında. Eğer intel'den aşağı fiyatları olmayacaksa beklemenin bir anlamı olmayacak.
 
İlk duyurulan işlemciler yüksek performans işlemcileri olacak. Onlar bile i7'lerden ucuz olur. Henüz APU duyurulmadı ama her zaman olduğu gibi F/P ürünü olacaktır. AMD en çok buradan para kazanıyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı