1300 TL Telefon Önerisi

Ali Berk Ercan

Kilopat
Katılım
2 Mayıs 2015
Mesajlar
361
Yer
Yenimahalle/Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar.

Maksimum 1500 TL olmak üzere bir bütçem var. Bilgisayarımın fazlasıyla iyi olduğunu düşündüğüm için telefonda oyun oynayacağımı düşünmüyorum. İnternette dolaşma, müzik, WhatsApp, dizi, film, E-kitap gibi şeyler için kullanacağım.

LG G3, LG G4, Asus Zenfone 2, Zenfone 2 Laser falan derken çok arada kaldım. G3 çok ısınıyor ya da çatlıyor diye duydum. G4 fotoğraf ve tasarım olarak çok iyi diye biliyorum ve ben tasarımını sevmedim fotoğraf da çekmem. Zenfone 2 Laser ise yeni bir telefon almak için yetersiz diye söyleniyor etrafımda. Zenfone 2 üzerinde durdum ama her nasıl oluyorsa her söylediğim kişi "Almışken iyi telefon al Asus ne?" tarzı bir tepki veriyor. Ve bu durumdan dolayı neredeyse telefon almayı bırakacağım.

Önerilerinizi bekliyorum.
 
G4'ün tasarımını beğenmemen o telefonu almamak için bir etmen olmamalı bence. iPhone 5s de alabilirsin istersen.
 
G4'ün tasarımını beğenmemen o telefonu almamak için bir etmen olmamalı bence
Sadece tasarımı değil. Diğerlerine göre daha pahalı ve bu pahalı olmasının sebebi tasarımı, fotoğraf kalitesi, dizaynı vs. ben ise fotoğrafla fazla işi olan birisi değilim. Bu nedenlerden dolayı biraz soğudum gibi.

Evet, iPhone 5S gibi bir ihtimal de olabilir belki ama ekranının küçük olduğunu düşünüyorum.
 
Sadece tasarımı değil. Diğerlerine göre daha pahalı ve bu pahalı olmasının sebebi tasarımı, fotoğraf kalitesi, dizaynı vs. ben ise fotoğrafla fazla işi olan birisi değilim. Bu nedenlerden dolayı biraz soğudum gibi.

Evet, iPhone 5S gibi bir ihtimal de olabilir belki ama ekranının küçük olduğunu düşünüyorum.

Tek fotoğraf bakımından diğerlerinden üstün değilki. İşlemci ram bakımından diğerlerinden daha iyi. iPhone 5s in ekranı küçük olabilir fakat parmak izi okuma ve ios olma gibi artıları var.
 
Samsung Galaxy A7 2016' yı eline alıp bir incelemeni tavsiye ederim. Tasarım olarak çok şık ve günlük kullanımda gerek büyük ve full HD Super AMOLED ekranıyla, gerek uzun batarya ömrüyle keyif verecek bir telefon. Daha küçük ekranlı ve daha uygun fiyatlı bir şey istersen de Samsung Galaxy A5 2016'ya bakabilirsin.

Ne alırsan al kağıt üstündeki donanımına, internetten resimlerine bakıp alma. Bir teknoloji mağazasına gidip eline alıp bir 5-10 dakika kurcala; eldeki hissiyatı, arayüzünün kullanım kolaylığı ve hızı, kameranın görüntü kalitesi, odaklama hızı, çekim hızı, çekim modları, ekranının parlaklık ve renk doygunluğu vs...
Ayrıca gerçek kullanıcıların yorumlarına da bak. Mesela LG G4 kağıt üstünde mükemmel donanımlara sahip fiyat olarak da çok ucuz, bu yüzden herkesi cezbediyor. Ama uzun süre kullanan bir çok kişi problemlerle karşılaşmış. Forumlar bu başlıklarla dolu. Ben LG G4 ilk çıktığında gidip elime aldım -o zaman fiyatı da yüksekti- kasım kasım kasılıyor, takılmalar, ısınma problemi... Yani daha hat takılmamış, uygulama yüklenmemiş standdaki telefon da böyle sorunlar vardı şaşırdım kaldım elimdeki G3'ü iyi ki almışım dedim. Tasarımını, boyutlarına kıyasla ağırlığını ve elde tutuşunu da beğenmedim. Hafif kavisli ekran da hiç bana göre değil. Benim için o gün bitti. Bu yüzden fiyatının da G3 ile hemen hemen aynı seviyeye gelmesi beni hiç şaşırtmadı.
 
Son düzenleme:
Bu fiyata alınabilecek en iyi cihaz G4'tür. Alternatif olarak Xperia M5'de düşünebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı