1300 TL Telefon Tavsiyesi

mstf26131

Hectopat
Katılım
15 Kasım 2014
Mesajlar
163
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1300TL'ye kadar bir telefon arıyorum telefonu annem için alıcam, kendisi video izlemek, sosyal medyada takılmak, kitap haber vs. okumak gibi işlemler için kullanır genelde telefonu. Ona göre bi telefon arıyorum ama aynı zamanda almışken kamerası ve pil ömrüne de dikkat ediyorum. Bu bağlamda 2 cihaza karar verdim ama yinede bazı konular kafama takıldı.

Karar verdiğim cihazlar Xioami A2 Lite ve Redmi 5 Plus, bu cihazları araştırırken IMEI sorunlarıyla karşılaşanı gördüm, cihazı alırken global olmasına dikkat edin diyeni gördüm. AI versiyon olsun diyeni gördüm. (AI nedir bilmiyorum), ithalatçı garantili sıkıntı çıkarır diyeni gördüm (bütçe kısıtlı olduğu için ithalatçı garantili olanlara yöneldim), bu konular hakkında fikri/tavsiyesi olan veya 1300TL'ye kadar başka alternatif cihazlar varsa önerebilecek olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera konusunda giriş seviyesi ama pil konusunda sizi asla üzmeyecek bir telefon; Lenovo P2. Bataryası 5100 mAh. Kamerası o kadar iyi olmasa da pil ömrü çok iyi. Öneririm :)
 
Tavsiyeniz için teşekkür ederim, bilgisayara geçince bahsettiğiniz telefona da bakıcam. Xioami hakkında bi bilginiz varmı peki? A2 Lite'ın tasarımı çok hoşuma gitti gönlüm ondan yana ama bu IMEI sorunu ve global versiyon olayı biraz kafamı kurcalıyor. Bu sorunları çözdük diyelim kamerası ve donanımı yetersiz diyenler olmuş çok kararsız kaldım.
 
A2 Lite güzel telefondur. Sadece batarya ömrüne bakarak telefon almayın. Kamerasını falan inceleyin. Zaten bu bütçeye bulabildiğiniz en iyi işlemciler Xiaomi markalı telefonlarda oluyor.
 
Bu fiyat aralığında ancak ithalatçı garantili Mi A2 Lite bulabilirsiniz. Telefon bozulduğunda ithalatçı garantiye gönderdiğinizde telefonun içindeki orijinal parçaları alıp imitasyon parçalar takıyor, ben bu durumu bir kere yaşadım. Bu fiyata alınabilecek en mantıklı telefon GM8 olabilir.
General Mobile GM 8 Fiyatı - Vatan Bilgisayar
 
Sonuçta Xioami' lerde de 4000mAh batarya var şarjı hertürlü kurtarır diye düşünüyorum o yüzden 2.önemli nokta olan kameraya bakıyorum. İşlemci zaten gördüğüm kadarıyla bu seviyedeki çoğu cihazda 625. Ama bu garanti olsun, global versiyon mevzusu olsun canımı sıktı bi sitede global versiyon olmayan Xioami cihazlar arasında Redmi 5 Plus'ta vardı.
Guts, dediğin gibi ithalatçı garantili cihazlar bulunabiliyor bu fiyata ama şuana kadar resmi firma garantili ne kadar cihaz aldıysam hiçbirini garantiye göndermedim, hatta hiçbi cihazımı garantiye göndermedim. Gereksiz demiyorum ama garanti olayı ayda yılda bir başıma gelen hatta bazen hiç gelmeyen bi olay, garantisi resmi firma olsun diye telefondan kısmak istemiyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı