13000 TL iş için laptop önerisi

afkybnds

Kilopat
Katılım
27 Ağustos 2016
Mesajlar
880
Makaleler
2
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İş için laptop alacağım ve SolidWorks, AutoCAD, Excel gibi programlar için kullanacağım.

Benim için öncelikli olanlar depolama alanı, ekran ve işlemci. Sizce bu model nasıldır? Sanırım sonradan takmışlar SSD'yi ve W11 yüklemişler, sner teknoloji diye bir yer satıyor, aynısı 13.300 TL'ye de PttAVM'de var ensar bilişim satıyor, sizce oradan alınır mı?


Acer veya Lenovo modelleri de güzel görünüyor, tavsiyeleriniz var mıdır? Mümkünse en az 512 GB SSD olursa güzel olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aspire 3'e bakabilirsin.

i5 1235U bu butcelerde mantikli bir secim. Ekran olarak pek bir beklentin olmasin, bu butcede iyi ekrani olan bir model yok, cogu 250 nit ve 45 NTSC.
 
Aspire 3'e bakabilirsin.

i5 1235U bu butcelerde mantikli bir secim. Ekran olarak pek bir beklentin olmasin, bu butcede iyi ekrani olan bir model yok, cogu 250 nit ve 45 NTSC.
Ekran olarak fazla beklentim yok ama en azından renkleri baş ağrıtıcı şekilde olmasa ve mat ekran olursa yeterli gibi. Alternatif önerileriniz varsa onlara da bakabilirim.

Sizin attığınız modelde IPS panel var değil mi? Özellikleri güzel duruyor, en mantıklı seçenek bu gibi.

Aspire 3 i5-1235U olan modelini aldım genel olarak hoşuma gitti, yenileme hızı dışında panelin çok da bir eksiği yok gibi.

İlk kurulumda fanlar biraz coştu ve CPU 80 derecelere çıkmıştı ama driverlar vs. yüklemeler bitince fanlar çalışmıyor bile sanırım idle'da. Alttaki aralıktan baktım fanlar dönmüyor gibiydi 38-40 CPU sıcaklığında, eğer fan stop varsa bu şekilde, çok iyi olmuş böyle.

SSD gerçekten hızlı, boot edince masaüstüne ulaşma süresi 5-6 saniye civarında gibi, 10 saniyenin altında olduğu kesin.

Öneriniz için teşekkürler, işimi görecektir diye düşünüyorum uzun vadede.

SSD'de 10 GB ayrılmış alan var driverlar için, ben W11 kurdum ve otomatik driverlar yüklendi zaten. Bu bölümü silmeli miyim sizce? Sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı