13000 TL MSI X99A Godlike Gaming Sistem Toplama

singlap

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bu anakartı Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün hazırladığı MSI X99A Gaming incelemesinde, yüzeyselliğin de ötesinde tanıma fırsatı buldum. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Keşke kendilerine direk bu konuyu arz etme fırsatı bulabilseydik. :neşeli:
Anakart inceleme videosu burada:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben, Blade and Soul'da grafiklerin havada uçuştuğu anda bile 70 FPS'nin altına düşmemek kaydıyla, Twitch üzerinden kaliteli bir yayın yapabilmek, çektiğim videoları render edip yayımlayabilmek, yeni çıkabilecek teknolojilere, oyunlara uzun süre ayak uydurabilecek, MSI X99A Gaming anakart temelli evladiyelik performans bilgisayarı toplamayı düşünüyorum.

Tam bir liste değil ama benim temel olarak oluşturduğum örnek liste budur.
  • MSI X99A Godlike Gaming Anakartı
  • Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli İşlemci
  • MSI GTX 980 Ti Gaming 6G OC Edition Ekran kartı
  • ASUS 24" VG248QE 1 MS 144 Hz Full HD 3D Gaming Monitör (1 MS 144 Hz'lik başka monitör de olabilir. 3D olması şart değil.)
Fakat MSI X99A Gaming cidden çok detaylı bir anakart. Bu yüzden bir uzmandan sistem tavsiyesi almanın uygun olacağını düşündüm. Diğer donanımlar da dahil olmak üzere yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Not: Bütçe 13000 TL'yi geçmeyecek şekilde tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Buyrun ,

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Buyrun burdan da yardım alabilirsiniz => Technopat Nisan 2016 Masaüstü sistem tavsiyeleri

Bütçeyi tam anlamıyla performansa yatıracaksanız eğer şu parçaları almanız benim görüşümce doğru bir seçim olacaktır.

İşlemci : Intel i7 5960X
Anakart : Msi X99A Godlike Gaming
E. Kartı : Msi Gtx 980 Ti
Ram : Corsair Vengeance 2x8Gb 2600Mhz
Ssd : Samsung 850 Evo 250Gb
Hdd : Seagate St2000Dm001 2Tb 7200Rpm 64Mb
Soğutucu : Corsair Hydro H110i GT Extreme
Kasa : Corsair Graphite 760T Beyaz
Psu : Corsair RM850 Gold Full Modüler
Monitör : Asus MG278Q 27'' 1MS 1444HZ 2K (2560X1440)

980Ti sisteme bence en az 27' olması çok daha iyi olur. Çünkü GTX 970 sistemde bile 24'-27' kullanılıyor. 980Ti mükemmel bir ekran kartı ve bence büyük ekranda oyun oynamak çok daha eğlenceli olur.
Bu kadar anlamsız bir yorumu da daha önce görmedim. :)

Tabii ki de kart güçlü. Ama güçlü diye de büyük ekran monitör alma şartı yok. Büyük ekranda oynamak, ekrana yakın olma sebebiyle odak sorunu da yaratabilir. Bunu da düşünmek lazım. Büyüklüğünden ziyade çözünürlük, tepkime süresi ve frekans hızı baz alınmalıdır. Yoksa 27"/1080p monitörde akşama kadar piksel sayarsınız. 2-4K, 144Hz fiyatları da 3000 küsür liradır. Alan varsa helal olsun. Benim bütçem yetmedi zamanında.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı