13000TL Sistem Toplama

Bu mesajınızdan şimdiye kadar yazılanları okumadığınızı anlıyorum. İlk mesajı bile okumamışsınız. Arkadaş diyor ki 5-6 saat iş için 1 saat falan oyun oynamak için sistem topluyorum. Ayrıca ilk mesajdaki kasa PSU'lu bir kasa.

Benim arkadaşa tavsiyem şudur. 5-6 saat iş için 1 saat falan oyun cümlesini dikkate alarak.

- Öncelikle aceleniz yoksa Ryzen 3 serisini bekleyebilirsiniz. Vaktiniz yoksa 2700x öneririm.
- Overclock da yapacağınız için anakart olarak x470 serisi orta düzey bir anakart ya da bunu öneririm.
- RAM olarak kesinlikle 32GB (2*16Gb) bellek alınız.
- PSU'yu kasadan ayrı olarak alın. 80+ Gold sertifikalı bir model öneririm. FSP, SeaSonic, Corsair markalarının modellerine bakabilirsiniz.
- Mutlaka en az 240GB bir M.2 SSD alınız. Tercihen 480-500GB alabilirsiniz.
- Kalan bütçenizin durumuna göre 2060-2070 (tavsiyem 2060) ekran kartı alabilirsiniz. 2080 almaya çalışıp diğer bileşenlerden kısmayın.
Aklımda olan da tam bunun gibi birşey di.

@DersuuUzala

M.2 SSD ile SATAIII SSD'nin aynı okuma ve yazma hızlarına sahip olduğunu biliyor musun? İnsanları öyle yönlendiriyorsunuz ki adam SATAIII SSD'yi, M.2 SSD'den daha yavaş sanacak ve kasasında SATAIII slotu olmasına rağmen belki de gidip daha çok para ödeyerek M.2 SSD alacak.

Şayet okuma yazma hızını göz önüne alarak tavsiye verdiysen; onun adı M.2 NVMe SSD'dir.

RAM için kesinlikle 32GB tercih etmesini söylüyorsun fakat henüz hangi programları kullanacağını sormadın. 16GB 3000MHz ve üzerindeki hiçbir RAM, henüz güncelliğini ve gücünü yitirmiş değil.

Ek olarak sistem toplamada ana prensip; önce ekran kartından başlayarak sistem inşa etmektir. Ekran kartından kısan adam, bu işte tecrübeliyim demesin. Amaç oyun oynamak da olsa, render da olsa, ofis işleri de olsa ekran kartı her şeydir. Bu yorumumdan, işlemciyi 2. plana attığım düşüncesi çıkarılmasın. Çünkü ekran kartına doğru orantılı olarak, o kartı besleyecek sağlam bir işlemci de alınması gerekiyor.

Son düzenleme:
@DersuuUzala

M.2 SSD ile SATAIII SSD'nin aynı okuma ve yazma hızlarına sahip olduğunu biliyor musun? İnsanları öyle yönlendiriyorsunuz ki adam SATAIII SSD'yi, M.2 SSD'den daha yavaş sanacak ve kasasında SATAIII slotu olmasına rağmen belki de gidip daha çok para ödeyerek M.2 SSD alacak.

Şayet okuma yazma hızını göz önüne alarak tavsiye verdiysen; onun adı M.2 NVMe SSD'dir.

Eksik yazdığım için düzelteyim. Bahsettiğim SSD, M.2 NVMe SSD'dir.

2060a düşmek 2080e çıkmak istemiyorum.2070 hem bütçe hem performans olarak bana ideal geliyor.F/p ürünü olmadığını ben de biliyorum.

2700x + x470 + rtx 2080 + 2*16gb kombosu ile toplanan kasa 12.000 TL ye yakın bir fiyat tutuyor.
F/p ürünü olmadığını biliyorum diyorsun, bütçe ve performans olarak ideal diyorsun . Bütçe ve performans demek f/p demek zaten ?.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı