13000TL Sistem Toplama

Fiyat araştırması yapmadan kabaca şöyle bir sistem çıktı ortaya: Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
Monitör olarak da şu monitörü F/P olarak çok beğeniyorum. yetecektir. Tabi 1080P istemem derseniz farklı bir şey yaparız :D
Anakart çok düşük kalmamış mı?Ayrıca monitör 2K değil.
Overclock yapacaksan eğer x470 anakart ve 240mm soğutucu şart. Kendime toplasam bu şekilde toplardım ve çok dengeli oldu. Soğutucu Trendyol. Diğer parçalar n11 den.
2k oynayacaksan, 2080 çok daha iyi bir Kart.
Ramin ne farkı var 800 Tl olanlarla?

@Noixol 13.000 TL bütçeye R5 2600X i nasıl koydunuz gerçekten hayretler içerisindeyim bir R5 2600X kullanıcısı olarak.
Bana kalırsa RTX 2070 gayet yeterli olacaktır ihtiyaçlarınız için. SSD render konusunda fark yaratabiliyor hatta Technopat'ın bu konuda bir videosu bile vardı. İşlemci olarak ise minimum R7 2700 tercih etmelisiniz. Ayrıca 16 GB RAM alıp daha sonradan onu 32 GB yapabilirsiniz ama 2070 alıp daha sonradan onu 2080 yapamazsınız.

B450 bir anakart yetecektir. Fiyat araştırması yapmadan, düşük bir anakart koydum. Fiyat araştırması yaparak 800 TL civarına daha iyi bir anakart tercih etmek daha iyi olur tabii ki.
Overclock yapacağım için yeterli olmazlar.
@Noixol 13.000 TL bütçeye R5 2600X i nasıl koydunuz gerçekten hayretler içerisindeyim bir R5 2600X kullanıcısı olarak.
Bana kalırsa RTX 2070 gayet yeterli olacaktır ihtiyaçlarınız için. SSD render konusunda fark yaratabiliyor hatta Technopat'ın bu konuda bir videosu bile vardı. İşlemci olarak ise minimum R7 2700 tercih etmelisiniz. Ayrıca 16 GB RAM alıp daha sonradan onu 32 GB yapabilirsiniz ama 2070 alıp daha sonradan onu 2080 yapamazsınız.
Siz olsanız nasıl bir sistem toplarsınız 0dan?
Bu kadar büyük bütçe ile sistem toplarken, kasaya dahili psu yerine, psu ayrı alıp, 80+gold gibi yüksek sertifikalı yüksek bir model tercih etmenizi öneririm
Psu olarak ne önerirsiniz?

Sistem şöyle oldu, ilk başta overclock yapacağınızı okumamıştım. Eğer 2K istiyorsanız sizin attığınız monitörle birlikte yaklaşık 14.000 TL yapıyor. Size önerim RAM'leri 2X8 alıp sonradan ekleme yapmanız.
Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı