1300X'den 5500'a geçilirse render performansı artar mı?

Asaba mahmures

Centipat
Katılım
19 Haziran 2022
Mesajlar
165
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Öncelikle merhaba, benim elimde naçizane 5 yıllık 1050 Ti, 1300X işlemci, kasa, B350 mk anakart ve 650W bronz serfikalı güç kaynağı var. 6 aylık 16 GB 3200 MHz RAM'lar ve 512 GB M.2 SSD'im var. Ben Blender programını kullanarak animasyon çıktıları alıyorum son 8 aydır bu işin içindeyim. Render ile ilgili bir sorum var. Render alırken CUDA bölümünden ekran kartı ve işlemciyi şeçerek daha performanslı olduğunu öğrendim. Daha çok yüzeysel öğrendim eğer bu konu hakkında bir bilginiz var ekstra olarak da yazarsanız çok sevinirim. Her neyse bende bir üst düzey ekran kartına geçmenin mantıksız olacagını düşündüm malum 1050 Ti üzeri CUDA kullanan kartlar çok pahalı. Geçersem bile işlemcim yetersiz kalacak düşüncesiyle Ryzen 5500 almayı kararlaştırdım. Eğer işlemcimi artırırsam. Bu ekran kartı ve işlemciyi kullanırken aldığım performans eski işlemciye göre fark artar mı?

@Asaba mahmures

@Mert Can Urcan

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 1800X'den daha yüksek skor veriyor. 5500'e geçersen bayağı fark artacaktır.
Özür dilerim yanlış anlamayın ama blender kullandınız mı. Yoksa yukarda bahsettiğim konudan çıkarımda mı bulundunuz. Bende performans artabilir mantıken diyordum kendi kendime ama render işlemine kafa yormadığım için bunun ne hayla gerçek olup olmayacağını bi yandan sormaya çalıştım
Bide şunu eklemek istiyorum anladığınız kadarıyla ben genel olarak render ile ilgilenecem . Ama internette 3600 ün 5500 den daha performanslı olduğu yazıyor render için gerçekten böylemi. Oyun tek tük oynarım oyun çok önemli değil.
@Asaba mahmures

@Hououin Kyouma

 
Son düzenleme:
Özür dilerim yanlış anlamayın ama Blender kullandınız mı? Yoksa yukarıda bahsettiğim konudan çıkarımda mı bulundunuz. Bende performans artabilir mantıken diyordum kendi kendime ama render işlemine kafa yormadığım için bunun ne hâlâ gerçek olup olmayacağını bir yandan sormaya çalıştım
Bir de şunu eklemek istiyorum anladığınız kadarıyla ben genel olarak render ile ilgileneceğim. Ama internette 3600'ün 5500'den daha performanslı olduğu yazıyor render için gerçekten böyle mi? Oyun tek tük oynarım oyun çok önemli değil.

Renderle işim yok. Sadece daha üst işlemciye geçmenin performansı artacağını belirttim.
3600-5500 performansları aynı. Muhtelemen render için de aynı olması lazım.
 

Geri
Yukarı