1333MHz anakarta 1600MHz işlemci takarsam performans kaybı yaşanır mı?

ys3223

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
Esonic H61 FHL
Esonic H61 fhl anakart kullanıyorum i5-3470 almak istiyorum ama yukarıdada belirttiğim gibi işlemci 1600MHz ama anakart 1333MHz destekli.
Bu şekilde kullanırsam herhangi bir performans sorunu yaşar mıyım?

Anakartın desteklediği MHz Ram’ler için verilen bir değer, işlemci için değil. Soket olarak işlemciyi destekliyorsa destekliyordur, o kadar basit. BIOS güncellemesi falan gerekiyor olabilir belki, ona aurıca bakmak lazım.

Kaç paraya alacaksınız i5’i?

Anakartın desteklediği MHz RAM'ler için verilen bir değer, işlemci için değil. Soket olarak işlemciyi destekliyorsa destekliyordur, o kadar basit. BIOS güncellemesi falan gerekiyor olabilir belki, ona aurıca bakmak lazım.

Kaç paraya alacaksınız i5'i?

2. el 510TL civarına alacağım.

Soket olarak 1155 galiba ikisi de, o zaman sorun olacağını zannetmiyorum. Yine de anakartın sitesinden benzer sokette daha yüksek desteğinin olup olmadığına bakılıp onu da almak mantıklı tabii.

Hocam AMD Ryzen 3 1200'de alabilirim 1200TL civarında ama oda 2600MHz bu MHz yüksekliği performansta sorun yaşatmıyorsa onu alacağım zaten.

Anakartın desteklediği MHz RAM'ler için verilen bir değer, işlemci için değil. Soket olarak işlemciyi destekliyorsa destekliyordur, o kadar basit. BIOS güncellemesi falan gerekiyor olabilir belki, ona aurıca bakmak lazım.

Kaç paraya alacaksınız i5'i?

Yani hocam anakart ile işlemci MHz uyumlu olmak zorunda değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı