1350 TL Curved 1 ms 144 Hz Monitör Önerisi

IPS biraz daha renkli, ancak siyahı çok siyah gösteriyor bu yüzden kapalı renk bulunan alanlarda pek iyi gözükmüyor, VA bu açıdan daha iyi. Ek olarak IPS'in görüş açısı VA'dan çok daha iyi, IPS yanlardan, üstten bakıldığında VA'ya kıyasla daha normal görüntü sunuyor ancak IPS glow adı verilen bir ışık problemi mevcut.

Yani ikisinin de birbirinden iyi olduğu yanlar mevcut, burada asıl olay sizin ne istediğiniz oluyor. Sadece oyunculuk için alıyorsanız VA bir tık daha iyi olacaktır, ama renkler benim için çok önemli diyorsanız IPS tercih edin. Zaten oyunculuk için VA panel daha çok öneriliyor.

Bu iki panelin arasındaki renk farkına bakmak isterseniz size ufak bir örnek:

Eki Görüntüle 441548

Resimde de görüldüğü gibi VA ve TN paneller alttan, üstten, yandan bakıldığında renk doygunluğunu kaybederken IPS ekran her şekilde canlı renk sunmayı başarıyor. Ancak CS:GO'yu monitörün sağına geçip oynamayacağımıza göre bu oyunculuk için pek önemli bir özellik sayılmıyor tabii :)
Ooooo IPS bariz üstün bu resimdeki karşılaştırmaya göre, sağolun.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı