13600KF İşlemciye Anakart Önerisi

swatteam35

Decapat
Daha fazla  
Anakarttan pek anlamıyorum fakat toplama bilgisayarıma bir anakart seçmem gerekiyor şu an sistemimde 3080 Ti ve 13600KF bulunmakta. ASUS Prime B660M-A D4 bir anakart almak çok mu saçma olur sizce şu an 2699 TL İncehesap Gaming gecesine özel. Sizce bu satın alınır mı? Yoksa beklemeli miyim?

@messinicocugu hocam bu sistemi kurarken fikirlerinizden çok yardım aldım bu konu hakkında da fikir verebilirseniz sevinirim.

Bütçeniz yeterli değilse alınabilir fakat bu sisteme DDR5 yakışırdı.
Hocam DDR4 3600mhz Corsair Vengeance RGB RS tercih ettim ram olarak. Gönül ister ki her şeyin en iyisinden alayım ama şu an DDR5 6000mhz alınmadıktan sonra fiyatını haketmiyor gibi geldi bana. bütçe olarak da anakarta max 3200-3300 ayırdım.

OC yapmayacaksanız alabilirsiniz hocam.
Hocam OC yi pek yapacağımı sanmıyorum gerekli bir şey mi OC yapmak bu sistem için?

Hocam DDR4 3600MHz Corsair Vengeance RGB RS tercih ettim RAM olarak. Gönül ister ki her şeyin en iyisinden alayım ama şu an DDR5 6000MHz alınmadıktan sonra fiyatını haketmiyor gibi geldi bana. Bütçe olarak da anakarta Max 3200-3300 ayırdım.

Hocam OC'yi pek yapacağımı sanmıyorum gerekli bir şey mi OC yapmak bu sistem için?

Yani gerek yok ama yapsanız 13600k için daha iyi olur tabii.

İşini görür. Kendi sitesinde 13. nesil için BIOS güncellemesi gelmiş. Bütçen artmıyorsa al gitsin.
Hatta performans farkı bile görünmüyor neredeyse.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşini görür. Kendi sitesinde 13. nesil için BIOS güncellemesi gelmiş. Bütçen artmıyorsa al gitsin.
Hatta performans farkı bile görünmüyor neredeyse.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasa , Anakart , Güç Kaynağı , Sıvı Soğutucu almak için toplam 8 k bütçem kaldı hocam. Çok fps farkı oluşmayacaksa alıp geçmek mantıklı mıdır. 5333 (OC) yazıyor satın alma yerinde OC ye elverişli değil mi bu anakart. Bir de diğer sorum OC'yi kendi kendine AI mi yapıyor yoksa biz mi ayarlıyoruz ?

Yani gerek yok ama yapsanız 13600k için daha iyi olur tabii.
OC performansı hiç mi yok hocam 5.4ghz yazıyor idi arttırılmış frekansta işimi görmezse eğer almayıp indirim kovalıyabilirim. Tavsiye ettiğiniz bir model varsa onu beklerim indirimini. Zaten yazdığım gibi 4 parça eksiğim kaldı gerisini satın aldım.

Kasa, Anakart, Güç Kaynağı, Sıvı Soğutucu almak için toplam 8 k bütçem kaldı hocam. Çok FPS farkı oluşmayacaksa alıp geçmek mantıklı mıdır? 5333 (OC) yazıyor satın alma yerinde OC'ye elverişli değil mi bu anakart. Bir de diğer sorum OC'yi kendi kendine AI mi yapıyor yoksa biz mi ayarlıyoruz?

Oyundaki FPS farkı kaç olur bilemiyorum 13. nesil için.
Evet RAM overclock yapabilirsin RAM chiplerin müsaade ettiği kadar. Otomatik overclock özelliği de vardır muhtemelen ama 3600MHz CL 16 bir RAM aldıysan onlar fazlasıyla iyidir zaten.

Oyundaki FPS farkı kaç olur bilemiyorum 13. nesil için.
Evet RAM overclock yapabilirsin RAM chiplerin müsaade ettiği kadar. Otomatik overclock özelliği de vardır muhtemelen ama 3600MHz CL 16 bir RAM aldıysan onlar fazlasıyla iyidir zaten.
Anladım hocam oyun oynayacak , maksimum yayın açacak ve yazılımla uğraşacak birisi için yeterli midir sizce? OC yazıyor ama OC yapılmıyor mu bu anakartta ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı