13700K mavi ekran ve ısınma sorunu nasıl çözülür?

İşletim sistemi
Windows 11

Kriegslied

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1_vhJBSwl_yhABaBb71thd79WRFAClwuN/view?usp=sharing
RAM
Gskill Tridentz 6000 MHZ CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 PRO 1 TB
Ekran kartı
MSI RTX 4080 Gaming X
Anakart
MSI Z790 Carbon
İşlemci
Intel i7 13700K
Merhaba,
Bilgisayarım aldığım günden beri sorunlardan kurtulamıyor malesef yük altında ciddi ısınma sorunum mevcut (80-85 derece ve üzeri) ve sistem özelliklerim aşağıdaki gibi.

3 gündür 3 tane mavi ekran hatası aldım "World of warcraft" oynadığım esnada.

Kasa düzenimde radyatör ön kısımda ve dik şekilde konumlu fanların yönü doğru ancak ısınmanın temel nedenleri olarak bunu ve kasanın boyut olarak ufak kalması olduğunu düşünüyor çoğu bakan kişi, görselleri paylaşacağım.

Minidump yorumlaması bilmediğim için mavi ekranın neyden kaynakladığını anlayamadım.

Not: sabah öndeki radyatör fanından ses geliyordu, kontrol ettiğimde çalıştığını fakat durup tekrar döndüğünü fark ettim en alt fanın şu an normal çalışıyor ama bilgi olarak eklemek istedim belki voltaj vs. ile alakalı olabilir diyerek.

2dbe2e95-f2c0-489d-86eb-bb6aec03c7c3.jpg

8767a4c4-acad-46a3-a653-e1711a09810e.jpg

ff3f21b5-8db6-4c8a-a0dc-c9d01d8ca7ab.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
yeni kasa sipariş ettim daha büyük bi dostum var gelip o bakacak hem kurulum yapacak termal macun değişecek mx 4 den 6 ya geçicez

Bilgi güncellemesi eklemek istedim. Armut.com üzerinden daha bilgili bir arkadaştan destek aldım Ekran kartım normalde x16 desteklediği halde x2 modunda çalıştığını öğrendim ısınma sorunu ile ilgili bazı kablo ve fanların doğru montajlanmadığını ve o yüzden ısının nispeten yüksek olduğunu ancak çokta yüksek olmadığını söyledi ayrıca 13700k işlemcilerin yük altında 80-100 derecede çalışmasının bu işlemciler özelinde normal kabul edildiğini paylaştı. Şimdilik durumlar benzer. Kadıköy'de Profix Elektronik isimli bir firma ile görüştüm ve pazartesi burada kasa genel bir taramadan geçecek gelişmeleri buradan bildirmeye devam edeceğim.

Not: Kasa siparişini iptal ettik değişim gerekmediğine kanaat getirdi bakan arkadaş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı