13700K vs 7800x3D sistem

Kazabubu

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, aynı sistemi başlıktaki iki işlemci ile aşağıda listeledim. Tamamen oyun odaklı toplamadığım için Intel aklımı çeliyor açıkçası. Öte yandan 7800x3D gerçekten verimli olmuş ama boştaki tüketimi fazla. Monitörü yenilemeyi düşünmediğim için şimdilik 4K - 60 FPS ile devam edeceğim. Bu haftaki testlere baktığımda 2K ve üzeri çözünürlükte iki işlemci arasındaki performans farkı azalıyor. Hem işlemci tercihi hem de genel olarak seçtiğim diğer parçalar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.

Intel:
İşlemci: 13700K
Anakart: ASRock Z790 PG Riptide
Ekran kartı: Sapphire RX 7900 XTX Pulse Gaming
RAM: G.Skill Ripjaws S5 DDR5-6000 CL32
SSD: WD SN850X
PSU: Seasonic Focus GX 850 Watt
Soğutucu: Be Quiet! Dark Rock Pro 4
Kasa: Fractal Desıgn Defıne 7 Compact

AMD:
İşlemci: 7800x3D
Anakart: ASRock B650E PG Riptide
Ekran kartı: Sapphire RX 7900 XTX Pulse Gaming
RAM: G.Skill Flare EXPO X5 DDR5-6000 CL32
Diger: Aynı

Son olarak, genelde parçalar bozulmadıkça sistem yükseltmeyi tercih etmediğim için soket değişimini önemsemiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

''Soket ömrü bitti''ciler gelmeden saklanın.

2 sistem de iyidir. Ancak 1. jenerasyon AM5 bir anakart alıp 2. ya da 3. jenerasyon AM5 bir işlemci kullanmayı düşünmeyin. Eski nesil bir anakart ile yeni nesil bir işlemciden (AM5 2. ya da 3. nesil işlemci diyelim), performans beklemeyin. Her işlemci çıktığı yıl piyasaya sürülen yeni anakart ile daha performanslı çalışır, ayrıca gelişen teknoloji ile anakarta yeni özellikler eklenir, eski nesil bir anakartta kaldığınızda yeni çıkan bu teknolojileri kullanamazsınız.

Son düzenleme:
Merhaba, aynı sistemi başlıktaki iki işlemci ile aşağıda listeledim. Tamamen oyun odaklı toplamadığım için Intel aklımı çeliyor açıkçası. Öte yandan 7800x3D gerçekten verimli olmuş ama boştaki tüketimi fazla. Monitörü yenilemeyi düşünmediğim için şimdilik 4K - 60 FPS ile devam edeceğim. Bu haftaki testlere baktığımda 2K ve üzeri çözünürlükte iki işlemci arasındaki performans farkı azalıyor. Hem işlemci tercihi hem de genel olarak seçtiğim diğer parçalar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.

Intel:
İşlemci: 13700k.
Anakart: ASRock Z790 pg riptide.
Ekran kartı: Sapphire RX 7900 XTX Pulse Gaming.
RAM: G.Skill Ripjaws S5 DDR5-6000 CL32.
SSD: WD SN850X.
PSU: Seasonic focus gx 850 watt.
Soğutucu: Be Quiet! Dark rock Pro 4
Kasa: Fractal desıgn defıne 7 compact.

AMD:
İşlemci: 7800x3D.
Anakart: ASRock B650e pg riptide.
Ekran kartı: Sapphire RX 7900 XTX Pulse Gaming.
RAM: G.Skill flare expo X5 DDR5-6000 CL32.
Diger: Aynı.

Son olarak, genelde parçalar bozulmadıkça sistem yükseltmeyi tercih etmediğim için soket değişimini önemsemiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Anakart olarak Z790 daha iyi diye hatırlıyorum işlemci olarak ben AMD'den şaşmıyorum Intel'i de kötülemiyorum ama ekran kartında NVIDIA işlemcide AMD iyi iş yapıyor diye yorumluyorum.

Sadece oyun oynasaydın 7800x3D ile devam et derdim ama Intel'in çoklu çekirdekte çok fazla üstünlüğü var. 13600K bile 8 çekirdekli 7700X'İ geçiyor. O yüzden 13700K ile devam edebilirsin ama ileride tekrar masraf yapman gerekecek soket değiştirmek için. O yüzden idarelik 7900X&50X alıp ilerde değiştirmeyi deneyebilirsin.

4K Gaming için işlemcinin önemi çok düşük 13700K sistem alınabilir veya ilerde yükseltme imkanım olsun derseniz 13700K ile çoklu çekirdekte aynı sonuçları veren 7900X alınabilir. Amaç sadece oyun değil dediğiniz için 7900X almak daha mantıklı. İş için kullanacaksanız belli bir zaman sonra 7900X yetmemeye başlarsa sadece işlemci değiştirerek masrafsız devam edersiniz.

7900X'i atlamışım açıkçası. Intel ile aynı fiyata geliyor. Peki B650E PG Riptide yerine benzer bütçede daha iyi bir anakart var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı