PlayStation 5 CD almak mantıklı mı?

BitliSosyopat

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 3 sene önce katardan getirtip aldığım bir PlayStation 5'im mevcut. Uzun zamandır oyun almıyorum. FIFA 2026'yı almak istiyorum şu an 1500'e düşmüş ama CD kullanan var mı? Sizce CD alayım mı?

Ben CD eklentisini alsam mı diye düşünüyorum, o derece :) Elimde dijital var.

Çünkü şöyle bir şey yaşadım.
Test Drive Unlimited 1 ve 2'yi PC'de zamanında oynamıştım, U2'nin sürüş dinamikleri falan daha güzel olduğundan, oyun klavye ile oynanmaz haldeydi, benim de o zaman direksiyon setim yok diye oynayamamıştım. Daha sonra da oyunu bulup alamadım, çünkü server'ları kapandı ve oyun rafa kalktı, Steam'de falan da sahibi olmayınca satıştan kalktı ve yok oldu gitti.

Ben de çeşitli videoları şunu bunu görünce canım çekti, oyunu bulmaya çalıştım, PC tarafında kesinlikle bulamadım.

Sonra Reddit'te konusu dönerken baktım birisi PS3'ünüz varsa CD'leri mevcut, bulursunuz dedi.
Aklıma geldi, arkadaşta PS3 vardı, hemen aldım eve getirdim, piyasadan da "sıfır" şekilde oyunu CD olarak bulup aldım.

Böylece PC tarafında fırsatçılara saçma sapan para vermedim, oyuna kavuşmuş oldum.

Şu yaşananı düşününce, CD'li almak güzel iş.

CD her türlü zarar.
Astro bot Psn store'da 2999 TL'den 2129,29 TL'ye inmiş. Şimdi ben bunu dijitalden alsam, aldığımla kalacağım. Ama oyunu fiziki olarak 2100 TL'ye alıp oynayıp yine 2 bin yada en kötü 1800 TL'ye geri satabilirim. Hangisi zarar oluyor? Sadece şöyle bir eksi tarafı var fiziki oyun almanın. Küçük şehirlerde bulunuyorsanız fiziki oyun alıp geri satmak çok zor. Ama büyük şehirlerdeyseniz sorun olmaz. Yani kısacası fiziki oyunu alıp oynayıp geri satabilme imkanın var. Ama dijital'de bu durum aynı kârda gitmiyor. Dijital hesabı satsanız da ya kimse almıyor güven meselesinden dolayı. Yada çok daha ucuza satın alınıyor.
Arkadaşlar 3 sene önce katardan getirtip aldığım bir PlayStation 5'im mevcut. Uzun zamandır oyun almıyorum. FIFA 2026'yı almak istiyorum şu an 1500'e düşmüş ama CD kullanan var mı? Sizce CD alayım mı?
FC 26'yı alacaksanız ikinci el çiziksiz bir Cd bulup alın. FC 27 çıktığında FC 26'yı takas yada kendiniz satarak FC 27'yi alabilirsiniz seneye. Sadece bu konuda avantajınız olur bu oyunda. Ama FC serisi benim bildiğim en çabuk değer kaybeden oyun oluyor fiziki tarafta. Bunu bir araştırın zarar da etmeyin. Onun haricinde şu an güzel bir indirim almış Psn store tarafında oradan da alabilirsiniz.

CD hem pahalı hem de zarar görürse kulanılamama ihtimali var. Bence artık CD koleksiyon için alınır dijitalde hem daha ucuz hem de ömür boyu hesabınızda duruyor.

Bir örnekte benden gelsin.

Bim'den, Ps4 2019 Mayıs ayında RDR2 bundle aldım.
Ardından her Türk evladı gibi...
Uncharted 4
Horizon Zero Dawn Complete Ed.
Ratchet and Clank
kutulu sıfır sipariş ettim.
Bazılarını bitirdim, Bazılarını PC'de oynamak için satın aldım.
Kutulu sürümleri ikinci el siteler üzerinden değerinde sattım. Ortalama 300 TL~500TL 'lere gitti.
1764168259852.png

Astro Bot PSN Store'da 2999 TL'den 2129,29 TL'ye inmiş. Şimdi ben bunu dijitalden alsam, aldığımla kalacağım. Ama oyunu fiziki olarak 2100 TL'ye alıp oynayıp yine 2 bin ya da en kötü 1800 TL'ye geri satabilirim. Hangisi zarar oluyor? Sadece şöyle bir eksi tarafı var fiziki oyun almanın. Küçük şehirlerde bulunuyorsanız fiziki oyun alıp geri satmak çok zor. Ama büyük şehirlerdeyseniz sorun olmaz. Yani kısacası fiziki oyunu alıp oynayıp geri satabilme imkanın var. Ama Dijital'de bu durum aynı kârda gitmiyor. Dijital hesabı satsanız da ya kimse almıyor güven meselesinden dolayı. Ya da çok daha ucuza satın alınıyor.

FC 26'yı alacaksanız ikinci el çiziksiz bir CD bulup alın. FC 27 çıktığında FC 26'yı takas ya da kendiniz satarak FC 27'yi alabilirsiniz seneye. Sadece bu konuda avantajınız olur bu oyunda. Ama FC serisi benim bildiğim en çabuk değer kaybeden oyun oluyor fiziki tarafta. Bunu bir araştırın zarar da etmeyin. Onun haricinde şu an güzel bir indirim almış PSN Store tarafında oradan da alabilirsiniz.

Dijitalde 2100TL'ye inen şeyi Amazon'dan 3200'e alırsın ki çoğunda fiyatı 3700 TL.
Sürekli al sat yapayım diyerek de kütüphane oluşturamazsın geri dönmek istediğinde dönemezsin benim için daha önemlisi keyifli olmaz. Çizik riski olur. Sürekli yapmak vakit alır. Hogwarts. 1800 TL olan Uncharted leagcy of t dijitalde 300 TL. Miles Morales 300 TL CD'si 1800. PS4 oyunları çoğunlukla bu şekilde. PS5 tarafında dijitalde fiyatlar daha yüksek ama yine de indirimle daha ucuz. Steam gibi güzel başarım sistemi olmadığı için başarım konusunda bir şey diyemiyorum ama Cloud save de benim önem verdiğim konu seçenekli oyunlar veya en azından hollow Knight ori gibi oyun için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı