13700KF sıcaklığı 10 derece düşüp artıyor

Onur onkol

Femtopat
Daha fazla  
Hayırlı aksamlar. Bugün çok başınızı ağrıttım ama bu son sorum. 1 hafta önce Teknobiyotik'ten sistem topladım. İslemcim 13700KF Artics 240mm sıvı soğutma taktım. MSI Afterburner'la işlemcim en fazla 30-40 karda kullaniliyor. Sorunum şu ki ısı bir anda 10 derece yükselip düşüyor 70'lere çıkıyor birkaç saniyede 55'lere düşüyor. Forumda buna benzer konular gördüm ama 1-2 derecelik bir fark değil aşırı bir dalgalanma var. Sorun ne olabilir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
En yüksek sıcaklığa bakıyorsanız normal. Çekirdeklerin bazıları kullanımdan çıkınca bir anda sıcaklık düşer.

En yüksek sıcaklığa bakıyorsanız normal. Çekirdeklerin bazıları kullanımdan çıkınca bir anda sıcaklık düşer.
Yok ustam ortalama, direk CPU temp. Olana bakıyorum noctua h2 termal macun sipariş ettim amazondan biraz geç gelecek ama. Adamlarinda günahını almak istemem ama acaba kalitesiz termal macun sürmüş olabilirler mi?

Yok ustam ortalama, direk CPU temp. Olana bakıyorum noctua h2 termal macun sipariş ettim amazondan biraz geç gelecek ama. Adamlarinda günahını almak istemem ama acaba kalitesiz termal macun sürmüş olabilirler mi?
Pek sanmıyorum ama yeni bir macun denemekten zarar gelmez. Maksimum sıcaklık 85-90 dereceleri görmüyorsa problem olmaz zaten.

Hayırlı aksamlar. Bugün çok başınızı ağrıttım ama bu son sorum. 1 hafta önce Teknobiyotik'ten sistem topladım. İslemcim 13700KF Artics 240mm sıvı soğutma taktım. MSI Afterburner'la işlemcim en fazla 30-40 karda kullaniliyor. Sorunum şu ki ısı bir anda 10 derece yükselip düşüyor 70'lere çıkıyor birkaç saniyede 55'lere düşüyor. Forumda buna benzer konular gördüm ama 1-2 derecelik bir fark değil aşırı bir dalgalanma var. Sorun ne olabilir sizce?

240 mm Intel Core i7-13700KF için düşük biraz soğutma performansı olarak ama bu değerler yine de iyi.

Sıvı soğutmanın fan devirini artırması olabilir. Sıcaklık üst limite eriştiğinde aniden devir yükseltiyor muhtemelen.

Bu kadar keskin iniş çıkışlar işlemciyi yıpratabilir.

Bir çözümü yokmudur bunun?

Fan seslerini dinle, bahsettiğin düşüş gerçekleşirken ses artıyorsa fan devri ani çalışıyor demektir. Bu ani soğutma işlemi misal 70° de başlıyorsa 60°'ye çek ve maksimum devir sayısını düşür. Böylece 50°-75° gibi sağlıksız ve kırılgan bir aralık yerine 55°-65° arasında değerlerde kullanırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı