1399 Virus ile gerçek zamanlı koruma testi

Oncelikle free versiyonu kesinlikle antivirus degil, Antivirus olmasi icin minimum gereksinim gercek zamanli korumasi olmasi. Premium versiyona bi sey diyemeyecegim sitelerinde ne yaziyorsa odur. Fakat fiyatina degmez.

Test için teşekkürler, emeğinize sağlık üstadım.
Ne demek hocam sorun yok. Dusuncenizi soyleyebilir misiniz test hakkinda?

Son düzenleme:
Hocam Norton ve BitDefender fiyatları aynı olsaydı hangisini seçerdiniz?

Norton testte daha iyi orana sahip. Norton'u secerdim. Zaten su an BitDefender kesinlikle almam cunku Norton daha iyi koruyor ve cok daha ucuz. Ayrıyeten Norton kullanıyorum su an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Norton testte daha iyi orana sahip. Norton'u secerdim. Zaten su an BitDefender kesinlikle almam cunku Norton daha iyi koruyor ve cok daha ucuz. Ayrıyeten Norton kullanıyorum su an.
Hocam solucan virüsü diye bir şey var galiba, sanırım modemi etkiliyor. Bu tarz bir virüsü antivirüs daha mı zor engelliyor? Yani antivirüsüne göre değişir herhalde ama bu tarz virüsler daha mı zorlu oluyor?

Modemi etkilemesi virusden viruse degisir, modemi etkileyen ilk defa duydum, Solucan virusu bilgisayarda cogalan her tarafa yayilan, viruse gore de dosyalara bile bulasan var, Evet bulasinca anti-virusun temizlemekte en zorlandigi viruslerden biri, Kaynagini silmesi lazim ondan sonra olusturdugu dosyalari silmesi lazim, bulasan dosyalari da temizleyip onarmasi lazim (bu cogunlukla basarisiz oluyor), Ama sorun su ki diger antivirusler solucan virusunu engelleyip durdurmasina ragmen Kaspersky engelledi ama durduramadi.

Vallahi ne yalan söyleyeyim AVG'yi övmene şaşırdım ve Kaspersky için söylediklerinde bir o kadar şaşırttı. Emeğine sağlık. Comodo konusunda bilgin varsa kullan demişsin, onu biraz daha açar mısın?

Sagolun, Comodo biraz agresif, normal modda bile olmadik seylere saldirabiliyor, Mesela Comodo Firewall, AnyDesk'i engelliyor birine baglanmamizi falan. Ugrastirabilir biraz sinir ettiydi ama cok guzel koruyo yalan yok. Biraz bilgi de lazim ayarlamak icin.

Su an AVG Internet Security'i test ediyoruz sonucu yazarim birazdan.

Arkadaslar Free ile bir farki yok hatta burada daha fazla kacirdi nedense anlayamadim. Engelleme orani 99.35%, 9 Virus kacirdi.

Son düzenleme:
Açıkçası listede 1. sırada Kaspersky olmasını bekliyordum. Gerek veritabanı olsun, sezgisel tespit olsun, bulut koruması vs. üst seviyede bir güvenlik yazılımıydı. Yaklaşık 7 yıldır Kaspersky kullanıyorum. Hiçbir zaman beni üzmemişti. AV-C sitesinde çok iyi sonuçlar çıkardığı testlerden direkt anlaşılıyordu.

Norton’un ise çok köklü ve kaliteli bir firma olduğunu biliyoruz ancak FP oranı yüksek olduğu için sürekli önermiyorduk. Yine de zaman geçtikçe bu sorunu çözeceklerinden adım gibi eminim.

Bitdefender’ın çok yüksek ihtimalle 2. sırada olacağını düşünmüştüm. Bitdefender her zaman benim gözümde virüs tespit ve silme işlemlerini en hızlı yapan güvenlik yazılımıdır.

Elinize emeğinize sağlık @Dexter_Morgan31
Bizi kırmayıp zahmet ederek bu testi yaptığınız için çok teşekkürler.

Aslinda Panda'yi "Application Control" olmadan denedim 31 virus kacirmisti. Buna gore Comodo 1 Norton 2 Bitdefender 3 oluyor. Ama Panda'nin' calisma stilini Comodo gibi yapmislar. Sorun su ki bu Application Control ne kadar iyi calisiyor? Her bilinmeyen uygulamayi engelleyecekse cok da iyi degil sanki. Panda Kullanan arkadaslar yazarsa buraya bilgi kaynagi olur. Onun disinda Comodo'nun kazanmasi kacinilmazdi, HIPS Ile Auto-containment ozellikleri yazilimi cok iyi inceliyor. Ama biraz dikkatli olmak lazim kullanirken.

"Norton'un FP Orani yuksek oldugu icin surekli onermiyorduk" Ne demek biraz acar misiniz? F/P Yuksekse bu demek oluyor ki urun verdigin paraya esdeger ya da daha fazla performans sunuyor demek. Neden oyle dediniz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…