Açık konuşayım, bana göre renkler gayet düzgün ve canlı fakat ben kalibrasyon ekipmanına sahip değilim ve RTINGS'in yayınladığı renk profilini kullanıyorum:
The ASUS TUF Gaming VG259QM is an excellent IPS monitor that delivers a smooth and responsive gaming experience. It shares many similarities with its bigger brot...
(CTRL+F ile ''ICC Profile'' aratın)
TN panelden bu monitöre geçtim ayrıca belirtmemde fayda var, bu sebepten renkler beni çok cezbetti ve RTINGS renk isabetliliği için 9.8 puan vermiş kalibrasyon sonrası, fakat biz basit kullanıcılar olarak kalibrasyon ekipmanına sahip değiliz ve ben ilk defa IPS panel kullanıyorum hayatımda, bana mükemmel geliyor bu kadar hızlı bir panelde böyle canlı renkler görmek fakat kalibrasyon renk isabetliliği için çok önemli ve aynı modelde bile monitörden monitöre değişebilen bir mevzu, ben bu konuda kesin bilgi verebilecek kadar kendime güvenmiyorum, tek yapabileceğim sizi incelemeye yönlendirmek.
Sonuçta bir oyuncu monitörü olduğu için esas odak karanlıkta saklanan oyuncuları görebilmek üzerine benim anladığım kadarıyla, FPS modu ve shadow boost ile siyah tonları TN seviyesine geliyor, o konuda sıkıntı yaşamıyorsunuz.
Racing modunda ise en isabetli renkleri alıyorsunuz ve söylediğim gibi shadow boost, auto contrast (ASCR) tarzı özellikleri renklere hassas işler için rekabetçi oyunlar dışında kapatmanızı öneririm.
Bir rekabetçi profili birde renk isabetliliği için ayrı profil oluşturabilirsiniz bu arada, her seferinde tüm ayarları uzun uzun değiştirmenize gerek yok. 4 ayrı profil oluşturabiliyorsunuz. Maalesef tek tuş ile profil değiştirme özelliği yok OSD'ye girip profili yüklemeniz gerekiyor fakat joystick sayeside profilde nagivasyon kolay.