14.000 TL monitör önerisi

Bütçe
14000

suchasme

Hectopat
2 sene önce 9100 TL'ye aldığım "MSI G274QPF qd" monitörüm vardı, yaklaşık 2 yıldır kullanıyordum ancak geçen hafta ekranda görüntüler bozulamaya başlayınca servise gönderdim. Servis ücret iadesi/Değişim'e hükmetti. Ücret iadesi alıp üstüne biraz koyup yeni bir monitör almayı düşünüyorum. 14.000 TL civarında önerebileceğiniz oyuncu monitörü var mı?
Ücret iadesi alacağım monitörümün özellikleri şöyleydi:
27" - 1ms - 2K çözünürlük - 165 Hz /170 Hz (OC)

Yeni baktığım monitörler arasında şu monitör dikkatimi çekti;
ASUS TUF Gaming VG27AQML1A.
240/260hz yenileme hızına sahip. Ancak şöyle bir yorum okudum; "10 bit renk ayarını sadece 144 Hz'e kadar kullanılıyor 240 ya da 260 Hz de 8 bite düşüyor" (iade edilen monitörümde 170Hz de 10 bit kullanılabiliyordu.) Sizce bu bit ayarı önemli mi? ASUS'un bu monitörünü tavsiye eder misiniz, yoksa daha iyisi var şunu al diyebileceğiniz bir model var mı?

2 sene önce 9100 TL'ye aldığım "MSI G274QPF qd" monitörüm vardı, yaklaşık 2 yıldır kullanıyordum ancak geçen hafta ekranda görüntüler bozulamaya başlayınca servise gönderdim. Servis ücret iadesi/Değişim'e hükmetti. Ücret iadesi alıp üstüne biraz koyup yeni bir monitör almayı düşünüyorum. 14.000 TL civarında önerebileceğiniz oyuncu monitörü var mı?
Ücret iadesi alacağım monitörümün özellikleri şöyleydi:
27" - 1ms - 2K çözünürlük - 165 Hz /170 Hz (OC)

Yeni baktığım monitörler arasında şu monitör dikkatimi çekti;
ASUS TUF Gaming VG27AQML1A.
240/260hz yenileme hızına sahip. Ancak şöyle bir yorum okudum; "10 bit renk ayarını sadece 144 Hz'e kadar kullanılıyor 240 ya da 260 Hz de 8 bite düşüyor" (iade edilen monitörümde 170Hz de 10 bit kullanılabiliyordu.) Sizce bu bit ayarı önemli mi? ASUS'un bu monitörünü tavsiye eder misiniz, yoksa daha iyisi var şunu al diyebileceğiniz bir model var mı?
10 bit 240 Hz veriyor kayıpsız.

10 bit 240 Hz veriyor kayıpsız.
VA panel malesef :( ondan korkuyorum

Valorant, CS2 gibi fps tarzı oyun oynamıyor ya da bu tarz oyunları çok takmıyor, daha çok film dizi ve hikayeli oyunlar oynuyorsan bu bütçeye 34 inç bir monitör alabilirsin.

Tam olarak korktuğunuz şey nedir? biraz açıklar mısın hocam.
ghosting ve black smearing denilen şeyler

Valorant, CS2 gibi fps tarzı oyun oynamıyor ya da bu tarz oyunları çok takmıyor, daha çok film dizi ve hikayeli oyunlar oynuyorsan bu bütçeye 34 inç bir monitör alabilirsin.
yok, tam oyuncu monitörü arıyorum. 2K çözünürlükte 27 inçten fazlasını istemiyorum.

g6 yı araştırırken boyutlarında sorun yaşayacağımı anladım. masama çok büyük gelecek. koyduğumda PC masanın yarısını bile geçiyor. ayakları 31cm içeriye bakıyor. mouse padini bile kapatacak. o yüzden g6 dan vazgeçtim. @roxy1881

1750499943307.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı