14.000 TL sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
14K

ErcanD

Hectopat
Daha fazla  
Bu ay bir bilgisayar kasası toplamak istiyorum. Acelem yok. 14K bütçem var, şu anki bilgisayarım yetersiz. Bana önermek istediğiniz, şöyle yapsa daha iyi olur dediğiniz bir şey varsa önerilerinize açığım. Kendi düşüncemdeki sistemi aşağıda belirttim. Bütün parçalar birbirine nasıldır, uyumlu mudur? Düşüncelerinizi ve varsa önerilerinizi ve tavsiyelerinizi duymak isterim. Kullanım amacım oyun ve film izlemek içindir. (bütçede ekran kartı dahil değildir. Onu daha sonra alacağım, oyun oynamak için acelem yok. Bilgisayarım hızlı ve seri olsun, geçici olarak "GT430 1GB" kullanmayı düşünüyorum. Amaç görüntü almak. Ne zaman alırım ekran kartını bilmiyorum.)

Şuadan kullanmakda olduğum bilgisayarım.
- Anakart = H81M e33.
- Ekran kartı = GT730 2 GB.
- RAM = 8 GB 1333MHz kington, 4 GB 1333MHz Elixir (toltalde 12 GB)
- İşlemci = Intel Pentium G3260.
- SSD = Patriot 480GB burst.
- PSU = Sharkoon SHP650W Power Supply.
- Boş kasa = Corsair 275r Airflow white.

Daha öncesi almış olduğum elimde olan parçalar.
- Boş kasa = Corsair 275r airflow white.

- SSD = Adata 512 GB XPG SX8100.

- PSU = Sharkoon SHP650W Power Supply.

- Fan kontrolcü = Dark Ultra bright ARGB Controller.

Yeni almak istediğim sistem:

- Anakart = MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi

- İşlemci = Ryzen 7 5800X.

- RAM = G.Skill Trident Z 2x8 3600MHz CL16.

- Sıvı sogutucu = MSI MAG CoreLiquid 360r V2 sıvı soğutucu.

----------------------------------------------------------

- Ekran kartı = ASUS ROG STRIX RX 6600XT.

Az kullanılmıştır 2.el al bence ben böyle yaparak Temmuz'da 18000 liraya 2080'li PC + 144Hz wide monitör almıştım.

Az kullanılmıştır 2.el al bence ben böyle yaparak Temmuz'da 18000 liraya 2080'li PC + 144Hz wide monitör almıştım.
2. Ele pek güvenim yok arızalı gönderebilir veya hiç göndermiyebilir yakın çevreden olsa belki alınabilir denersin alırsın uzak olduğunda problem olma ihtimati var sonra uğraşmak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı