14.000 TL sistem toplama

Bütçe
14000

Abdullah K.

Centipat
İlk kez toplayacağım için eksiklerim olabilir.
İş için kullanacağım o yüzden ekran kartı değiştirebilirim. Ve monitör 2 adet olması lazım o yüzden 2 adet 144Hz monitör yeterli olur her halde. Elimde depolama alanı var HDD olarak. M.2 veya normal SSD 500GB depolama olacak şekilde öneriniz.

MSI MAG forge 100M tempered glass kasa.

Gigabyte B450 GAMING X 3600MHz OC DDR4 AM4 anakart.

AMD Ryzen 9 3900X 3.8 GHz işlemci.

Corsair A500 çift fanlı işlemci soğutucu.

G.Skill rıpjawsv DDR4-3600MHz CL18 8 GB (2 adet)

Gigabyte GV-N208SWF3OC-8GD GeForce RTX 2080 Super Windforce OC 8 ekran kartı.

Samsung 970 Evo MZ-V7E500BW 500 GB NVMe M.2 SSD.

FSP Premium Hydro HG750 750W 80+ Gold 13.5cm fan moduler PSU.

27" Rampage RM-165 curved (kavisli) 1ms 165Hz FreeSync.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem güzel olmuş ama Rampage monitör önermem. Ayrıca R9 3900X gibi güçlü bir işlemciye B450 anakart almak saçma olur. En az X470 chipsetli bir anakart alın. X570 almanız daha da iyi olur.

Yazılım ve 3D görsel tasarım.

Yazılım ve 3D görsel tasarım.
Sisteminiz kötü değil ama Rampage gibi markaları satın almayın. Bir de soğutma fan vs. gibi konular var. Sonuçta uzun vakitler pc'de işler yapacaksınız haliyle ısınacak. Bizim soğutmalı modellerimizi önersek bütçe yükselecek. Bu topladığınız sistem kaç TL tutuyor ?

İş için böyle sistem toplanmaz. R7 2700X yeterlidir ekran kartı olarak GTX 1660S yetecektir. M.2 SSD almayın normal SSD yeterlidir. Monitör olarak ViewSonic modelerine bakabilirsiniz. RAM yeterlidir.

Dostum render alırken hangisi daha hızlı? Sorsam saçma olur. Neden diye sorucaksan cevabını hemen veriyim. İlk olarak 2 adet her şeyi aynı sadece işlemcisi farklı sistemimiz olsun. 1 tanesinde R7 2700X olsun. 1 tanesinde de R9 3900X olsun. Öncelikle tam güçte çalıştırıldığında tek çekirdek ve çoklu çekirdek değerlerine bakıldığında aralarındaki farkın çok bariz olduğunu söyleyebilirim. Şunu da söylemek isterim ikisinde voltaj değerleri ortalama olarak aynıdır. Bütün sistem aynı sadece işlemci farklı olsun. Ve voltaj değerlerine bakalım. Örnek olarak R9 3900X 515W alırsa R7 2700X'de sistem ortalama olarak 500-505W alır. oyunlar için söylemiyorum.

İşten çok oyun sistemine benzemiş.

Ben böyle bir sistem önerdim başta 14000TL sistem toplama - Technopat Sosyal
Burada konu açtım. Ve ekran kartını bana öneren arkadaşlarda oldu. Bende yeni sistem oluşturup. Eksik bileşen veya uyumsuz bir bileşen var mi diye konu açtım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı