14 bin TL 2K monitör önerisi

Bütçe
14000
Ne için kullanacağınıza ve bütçeye bağlı değişir. FPS için VG27AQML1A öneririm. Dizi ve film izlemek için G65B daha mantıklı olur. Karma kullanım için yine G65B öneririm. Hız iyi, kontrast iyi, siyah iyi, renk gamutu iyi, parlaklık iyi, ergonomi iyi, Wi-Fi, Bluetooth, hoparlör, TV olarak kullanabiliyorsunuz, telefonla kontrol etmek mümkün vs çok fazla artısı var. Bundan daha iyi karma kullanım monitörü yok bu bütçelerde. Ayrıca fiyatı da sunduğu özelliklere göre çok ucuz.

IPS'te yüksek kontrast ve iyi siyahlar yok. TV olarak kullanamıyorsunuz. Bu yazdığım ekstra özellikler yok vs hiç biri genel olarak daha iyi değil.

Curved harici 240Hz için VG27AQML1A, 180Hz için M.27qa öneririm.
G65B'nin 27 ve 32 inçlik versiyonları arasında büyüklük dışında herhangi bir fark var mı acaba?

G65B'nin 27 ve 32 inçlik versiyonları arasında büyüklük dışında herhangi bir fark var mı acaba?

27inç versiyonu 380CD parlaklık ve 2800:1-3000:1 arasında bir kontrast oranı sunuyor. 32inç versiyonu 410CD ve 3500:1 civarı kontrast oranı sunuyor. Arka aydınlatması daha kaliteli yüksek ihtimal. Bu dediklerim dışında tamamen aynılar diyebilirim.

27inç versiyonu 380CD parlaklık ve 2800:1-3000:1 arasında bir kontrast oranı sunuyor. 32inç versiyonu 410CD ve 3500:1 civarı kontrast oranı sunuyor. Arka aydınlatması daha kaliteli yüksek ihtimal. Bu dediklerim dışında tamamen aynılar diyebilirim.
Siz G65B tercih ettiğinizi söylediniz zaten ama 27 inç versiyonu için de hemfikir misiniz? Ben sadece oyun, dizi ve film için kullanacağım. Cashbackler ile G65B fiyatı 10.080 TL, Asus 11.900. Oyun olarak FPS daha ağırlıkta ama dizi falan da çok izlediğimden kararsız kaldım, durum bu şekildeyken ne önerirsiniz?

Siz G65B tercih ettiğinizi söylediniz zaten ama 27 inç versiyonu için de hemfikir misiniz? Ben sadece oyun, dizi ve film için kullanacağım. Cashbackler ile G65B fiyatı 10.080 TL, ASUS 11.900. oyun olarak FPS daha ağırlıkta ama dizi falan da çok izlediğimden kararsız kaldım, durum bu şekildeyken ne önerirsiniz?

Evet 27inç içinde aynı şeyler geçerli. Az daha parlak ve kontrastı biraz daha iyi diye 27inç kötü olmuyor. 380CD ve 2800:1-3000:1 civarı kontrast oranından bahsediyoruz. Çok iyi değerler zaten.

G65B FPS içinde iyi bir monitör, çok hızlı bir paneli var. Tüm gün rekabetçi oynamıyorsanız veya yüksek ranklarda değilseniz (immortal-Radiant) vs her türlü işinizi görür.

İncelemesini yapmıştım bir bakın isterseniz:

Burada da türkçe incelemesi var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siz G65B tercih ettiğinizi söylediniz zaten ama 27 inç versiyonu için de hemfikir misiniz? Ben sadece oyun, dizi ve film için kullanacağım. Cashbackler ile G65B fiyatı 10.080 TL, Asus 11.900. Oyun olarak FPS daha ağırlıkta ama dizi falan da çok izlediğimden kararsız kaldım, durum bu şekildeyken ne önerirsiniz?
Cashback işine girmeyin. Samsung Öğrenci Mağazasında 27 inç olanı 10K, 32 inç olanı 11K.
Eğer 4K daha koyabilirim derseniz Odyssey OLED G6 var 18K'ya.

Cashback işine girmeyin. Samsung Öğrenci Mağazasında 27 inç olanı 10K, 32 inç olanı 11K.
Maalesef şuan okumuyorum.. Yoksa haberdarım, yararlanabilmek güzel olurdu. Yine de teşekkür ederim.

Bir arkadaş buldum, şuan alternatif seçenek için ek para bulmaya çalışıyorum. 18K Oled için iyi bir değer cidden, bi monitör alırsam uzun yıllar gidecek çünkü. @bluerr Sizin G6'nın Oled 240Hz veya 360Hz modeli için bir bilginiz var mı hocam? Sanırım şuan alınabilinecek en ucuz oled monitör, ucuz etin yahnisi gibi bir durum olabilir diyorsanız konuştuğumuzu alacağım. Almışken iyi bir şey almak istiyorum ama en iyisi de olmak zorunda değil.

Bir arkadaş buldum, şu an alternatif seçenek için ek para bulmaya çalışıyorum. 18k OLED için iyi bir değer cidden, bir monitör alırsam uzun yıllar gidecek çünkü. @bluerr sizin g6'nın OLED 240Hz veya 360Hz modeli için bir bilginiz var mı hocam? Sanırım şu an alınabilinecek en ucuz OLED monitör, ucuz etin yahnisi gibi bir durum olabilir diyorsanız konuştuğumuzu alacağım. Almışken iyi bir şey almak istiyorum ama en iyisi de olmak zorunda değil.

G6 240Hz ile 360Hz arasında ARGB ve yenileme hızı dışında fark yok. Ucuz etin yahnisi durumu bu modeller için geçerli değil. Samsung, TR'ye özel fiyatlandırma yapıyor olan bu sadece. Kaldı ki qd OLED üreticisi olan Samsung, diğer markalar aynı paneli alıp biraz özelleştiriyor. OLED'lerde LCD gibi arka aydınlatma bile yok, yani panel %90 oranla her şeyi belirliyor sayılır. Garanti, KVM, soğutma çözümü, kullanılan kaplama, HDMI 2.1, renk doğruluğu ve OverDrive ayarlaması gibi farklar mevcut. 18K'ya bulursan yapış. Tek sorun Samsung da (g6 OLED) coil whine veya yazılımsal sorunlar vs olabiliyor. Dünya genelinde kalite kontrol bakımından eleştirilen bir marka. Eğer temizine denk gelirseniz taş gibi monitörler.

G6 240Hz ile 360Hz arasında ARGB ve yenileme hızı dışında fark yok. Ucuz etin yahnisi durumu bu modeller için geçerli değil. Samsung, TR'ye özel fiyatlandırma yapıyor olan bu sadece. Kaldı ki qd OLED üreticisi olan Samsung, diğer markalar aynı paneli alıp biraz özelleştiriyor. OLED'lerde LCD gibi arka aydınlatma bile yok, yani panel %90 oranla her şeyi belirliyor sayılır. Garanti, KVM, soğutma çözümü, kullanılan kaplama, HDMI 2.1, renk doğruluğu ve OverDrive ayarlaması gibi farklar mevcut. 18K'ya bulursan yapış. Tek sorun Samsung da (g6 OLED) coil whine veya yazılımsal sorunlar vs olabiliyor. Dünya genelinde kalite kontrol bakımından eleştirilen bir marka. Eğer temizine denk gelirseniz taş gibi monitörler.

Eğer coil whine sebebi ile değişim isteyebiliyorsam, bu riske varım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı