14. Nesil İşlemciler, 3 Ayrı Çekirdek Tipiyle Gelebilir

Şu proje AMD'nin projesi olsa herkes alkışlar ve merakla beklerdi. Intel yapıyor diye ne bu kin ne bu nefret? İ9 serisi hariç performans çekirdekleri AMD'nin gerisinde değil. Nitekim Intel'in performans çekirdekleri AMD'nin normal çekirdek mimarisinden daha performanslı.
Nereden biliyorsun alkışlayacığımızı? Bir zahmet 12. nesilin performans çekirdekleri AMD'de bulunan normal çekirdeklerden daha güçlü olsun 2 yıl boyunca yeteri kadar batırdılar.
Gerçekten. Bu üç tip çekirdek olayını Android telefonlar ve ARM laptoplar çoktan kullanıyor. Apple hala 2 tip çekirdekte.
Kendin söylüyorsun Android telefonlar ve ARM Laptoplar diye. Şu an olan performans ve verimlilik çekirdekleri olayı gayet iyi fazlasına ne gerek var.

Şu proje AMD'nin projesi olsa herkes alkışlar ve merakla beklerdi. Intel yapıyor diye ne bu kin ne bu nefret? İ9 serisi hariç performans çekirdekleri AMD'nin gerisinde değil. Nitekim Intel'in performans çekirdekleri AMD'nin normal çekirdek mimarisinden daha performanslı.

X86 platformu buna uygun bir platform değil.
Bahsettiğim ARM işlemciler kendi donanımları için optimize edilmiş iOS Android tarzında özel optimize edilmiş işletim sistemlerinde "uygulama" çalıştırır, X86 platformundaysa istediğin OS ile istediğin programı istediğin gibi çalıştırman gerekir. Intel 12. nesil yalnızca Windows 11 ile uyumlu p-Core'ları adamakıllı kullanmak istiyorsan W11 kullanmak zorundasın. Ben belki kendi işletim sistemim üzerinde çalışıyorum ben belki kendi oyun motorum üzerinde çalışıyorum tekelleşmiş firmalara ver kaynak kodlarını optimize etsinler sana göre rakibinin önüne geçtiğini san. Rüyanda olacak iş.
Ayrıca p-Core e-Core ile performans yarışında zor yetişirken 2 kat güç tüketiyor bu işlemciler altını ateş gibi açtıkları p-Core'lara yeni Ryzen'ler geldi de geçti bile 7000 nesliyle birlikte 5000 neslinde bayılan kral tekrar uyandı diyebiliriz.
Bakalım Intel'in cevap çabası ne olacak çıkarabilecek mi 7600X'e kafa tutan 300 dolarlık işlemci.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı