14 yaş, 1.51 boyda ağırlık kaldırılmalı mı?

Puahaha hiç güleceğim yoktu.
yaklaşık 18 yıl okumuş adamın bilgilerini 9.sınıf çocuğun cahilliğinin bastıracağı hiç aklıma gelmezdi.
Tamam. "O 6 yıl tıp okuyor" dediğimiz doktorun söylediği günden güne değişen bir doktordan mı bahsediyoruz? Dediğinin arkasında durmayan tek işi ilaç vererek oyalamaya çalışan bir doktor isterse ömrünü versin isterse uzman olsun bir şey değişmiyor. Üzücü gerçekler bunlar. Sizden küçük olabilirim ama konumuza dönmeye ne dersin?

Konumuza dönelim peki;
Doktorunu dinle bence.

Doktorun doğru söylüyor ağırlık kaldırma, ayrıca o yaşta ağırlık kaldırırsan eklemlerine de zarar verir. Ayrıca boy uzamasına etki eder. Yapma bence

Ayrıca o yaşta ağırlık kaldırırsan eklemlerine de zarar verir. Ayrıca boy uzamasına etki eder. Yapma bence
Boy kısalmasının ağırlık çalışması ile hiçbir alakası yoktur, aksine uzamasına yardımcı olur, ileride kemik erimesini azaltır.

Konuyu da baştan sona okudum. Birbirinden saçma mesajlar var, fakat en kötüsü konu sahibinin. Sen buraya yardım almak için konu açıyorsun fakat karşı taraf ne derse desin karşı çıkıyorsun, böyle hiçbir yere varamazsın. Doktorundan da şüphe ediyorsan farklı doktorlara danış, bu konunun uzmanlarından fikir al.

@aabcc Sizin düşünceniz nedir hocam? Mesaj yazma banınız yoksa tabii

Gelişim çağındaki Skolyoz gibi hastalığa sahip kişiler kaldıramıyor bu arada gelişimi durana kadar.

Hayır kesinlikle etmemelisin normalde yaştan dolayı değil ama boyun kısa olduğundan yapmamalısın. Ben spora 15 yaşında başladım şu an 17 yaşındayım 1.87'yim spor boya engel değil. Mekik, şınav gibi sporları evde yap bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…