14 yaşında 3 kg dumbell ile çalışılır mı?

Yanlış bilgi

Tek diyeceğim ağırlık ile kondisyon çalışabileceğini zannediyorsan spor yaptım diye ortada gezme, ha sana o kadarı yeterse eyvallah diğer laflamalarının cevabını zaten başka bir arkadaşa verdim.
[/QUOTE]
Ya kardeşim kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsun kimse senden bilgi istemedi fikir istemedi. Kendin yardım için konu açıp sonra gelip burada millete üstleniyorsun. Soran olmadı ki garip garip cevaplar veriyorsun. Allah Allah yahu bodybuilding yapınca kondisyon patlayıcı kuvvet gelişmiyormuş nasıl olur o ya. Sporun amacı o değil ki, bilmeyen yok zaten neyin artistliğini yapıyorsun. Bodybuilding de aşırı yüksek bir seviyeye gelmediğin sürece eğer doğru bir formda ise ağırlık kaldırmak da bir stretching egzersizidir ve esneklik kazandırır. Bilimsel araştırmalarca kanıtlanmış bir şeydir. Çok istiyorsan bulup atabilirim. Bilmediğin konular kendi kendine atıp tutuyorsun sadece. Amacın farklı olduğu için bodybuildingi tercih etmeyecek olman, yapanlara burada laf yapma hakkını vermiyor sana, öğrenirsin herhalde abim bunu da.
Bu arada bodybuilding yapan birisi değilim, patlayıcı kuvvetin önde olduğu bir sporda müsabığım ve powerlifting yapıyorum. İşime yarıyorsa yaparım bu kadar basit, her şeyi çözmüş birisi değilsin dostum sadece cahil özgüvenin var. Dunning krugerin sağlam bir örneğisin.

Ha bu arada o kaslara içinin dolu veya boş olduğu hakkında kriter sağlayabilecek tek şey teknik bilgidir. Ağırlığı sağdan makas alarak kaldırdım ya da barfiks çekerken sakız çiğnedim falan hiçbir fark yok. Hipertrofi odaklı ve güç odaklı olmak tabii ki farklı şeyler ama kimsenin kası boş değil. Teknik bilgi kazanırsan herhangi bir savunma sporuyla ilgili, o zaman işte diğer kaslar sana boş gelebiliyor.
[/QUOTE]
Bir şeyleri kanıtlamaya çalışan ben miyim? Sanki sizin de hiç öyle tripleriniz yokmuş gibi bana çımkırmaya çalışmışsınız. Bir konu hakkında tartışılıyor burada kafanız basıyorsa tabii ki. Esneklik falan kazandırmıyor aksine kas yaptığı için daha da kısıtlıyor, şimdi saçma sapan makaleler de atmaya kalkışma, bilginin her türlü versiyonu var zaten. Hipertrofi veya güç odaklı olmak zaten ayrı bir durum, kas inşa etmek de ayrı bir durum zaten fakat mantıksız kalıyor. Esas bilgi zaten bahsettiğin teknik bilgi. Fakat şimşek değil, aksine insan doğası gereği kuvvet ve hareket odaklı teknik bilgi. Her kasın bir işlevi vardır boş değildir elbet ama bu mantıksız bir bakış açısı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Makale ile bilimsel araştırmayı aynı şey sanarak, en büyük saçmalığı yapmışsın zaten? Pubmedde gruplara ayrılmış deneklerle yapılmış bir kontrollü insan deneyi atacağım, bu saçma sapan bir makale gibi mi gözüküyor?
Ben teknik bilgi derken kuvvet odaklı falan demek istemedim, direkt olarak dövüş sporu, savunma sanatı bilmekten bahsediyordum. Yani sen dövüşçü değilsen, doğada avlanmaya çıkmayacaksan, ya da sokakta belirli zombilerden falan kaçacak bir yaşamın yoksa bbde ki kasın boş oluşuna vurgu yapamazsın.
Kas inşa etmek de ayri bir durum zaten fakat mantıksız kalıyor demişsin. Sen kim oluyorsun da hangi bakış açısı ve hangi otorite ile mantıksız kalıyor yorumunu söyleyebiliyorsun kardeşim. Hayatta hiçbir şeye bu kadar net yorum yapmayacaksın. İşlevi olan vardır olmayan vardır, isteğin ihtiyacın hangisiyse onu yaparsın. Kimseye gidip de sizin gibi gereksiz bb ile uğraşmıyorum ben esneklik crossfit cart curt yapıyorum diyemezsin.
Ki zaten crossfit falanında yani sokakta avlanmaya çıkmayacaksan pek bir faydasını bana sayacağını sanmıyorum. Ömrünü falan uzatmaksa mevzuun ben ömrümü uzatacağım de ona göre konuşalım. Sokakta kendimi savunucam diyorsan istersen 7 24 calisthenics yap gel sonra bir karşılaşalım. Kendince gereksiz sebepler bulmuşsun kendini körü körüne inandırmışsın ya da kim bilir hangi cahil abinin dediklerine bu denli minnet eylemişsin.
 

-Tek diyeceğim ağırlık ile kondisyon çalışabileceğini zannediyorsan spor yaptım diye ortada gezme, ha sana o kadarı yeterse eyvallah diğer laflamalarının cevabını zaten başka bir arkadaşa verdim.

Ağırlıkla kondisyon çalışmaktan bahseden olmadı hem ağırlık çalışıp hem kondisyon çalışmaktan bahsediyorum kimse sana sadece ağırlık çalış demiyor. Antrenman bilimi konusunda yeterince bilgim var merak etme.
The Influence of Resistance Training on Joint Flexibility in Healthy Adults: A Systematic Review, Meta-analysis, and Meta-regression - PubMed Buyur bu konudaki en güncel meta analiz. Hangi literatüre göre bu kadar net konuşuyorsun merak ettim vallahi.


Konuyu tam okumamıştım bir de boy kısaltıyor demişsin. Ilginç.

Kimse sana ters konuşmamış bir anda sizin sözde ağırlıkla yaptığınız kaslar içi boş kas falan demişsin üstüne alınmışsın adamın dediğini oysa ki yanlışını düzeltiyor sonra gelip saygı görmek için saygı göstersin demişsin. Bu kadar yanlış bilgiler verip nasıl bu kadar kendinden emin olabiliyorsun şaşıyorum. Madem bu kadar bilgilisin neden konu açıp cevap verenlere çıkışıyorsun? Bari dediklerin doğru olsa o da yok.


Mesaj bölümlerinden Fitness'a girdim tavsiye isteyen herkese ağırlık kaldırmak gibi aptalca şeylere bulaşmayın calisthenics yapın vs. Demişsin. Antrenman bilimiyle alakan yok bilgin yok bari insanları yanlış yönlendirme. Calisthenics de ağırlık kaldırma da direnç antrenmanları. Barfiks yerine lat pulldown yapınca sakatlanıyor musun boy uzaman mı duruyor?

178 118 kilo adama ağırlık kaldırma gibi şeylere girmeyin vücut ağırlığı ile çalışın demişsin. Bravo ne diyeyim.
 
Son düzenleme:
Tamam hocam uğraşmayacağım nasıl istiyorsanız yapın.


Boş verin hocam he deyin geçin her zaman inkar edecektir zaten
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…