Herkese selamlar,
Yaş 14 boy 174 kg 61.
Futbol oynuyorum ve stoper mevkisinde yer alıyorum, hızım falan gayet yerinde. Ama yeterli fiziğim olmadıgını dusunuyorum. Kaç kilo almam lazım sağlıklı şekilde?
Eskilerden franz beckenbauer; yakın tarihten fabio cannavaro gibi isimler stoper için pozisyon bilgisinin fizikten önemli olduğunu gösterir niteliktedir. Bu isimler bakıldığında stoper fiziğinde değiller fakat bu açıklarını çeviklik, pozisyon bilgisi ile kapatmalarının dışında beklenenden sağlam oldukları da ortada bu da belirli bir kas oranı gerektiriyor diyebiliriz.
Profesyonel düşünüyorsanız kendi oyun yapınızı belirleyin. Eksiklerinizi fark edin. Buna uygun olarak kariyerinize ve çalışmalarınıza yön verin. Örneğin; sol stoper/bek oynamama rağmen kafa toplarından sakınıyordum küçükken. Sonra saatlerce sert bir topla serbest düşen top ve eğimli ortalar antrenmanı yaptım, büyük bir fark oluştu. gerek sakatlık gerekse eğitime yönelmem sebebiyle futbol kariyerim olmadı, halı sahalarda devam ediyorum ama olsun güzel zamanlardı. siz de açıklarınızı erkenden kapatın. Zamanla boyunuz ve kilonuz da oturacaktır.
Hocam spor konusunda kilonuzdan çok yağ oranınız önemli.
Yaşın 14 daha bence biraz daha bekle vucüt yapın oluşsun sonra sağlıklı bir bir şekilde kilo alırsın sadece sporu aksaltma.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.