14 yaşında diyet yapmak doğru mu?

Günlük yaktığın kalori miktarını hesaplayıp üstüne 200-300 civarı ekstra kalori eklersen yavaş yavaş kilonu artırabilirsin. Yine de bunu diyetisyen kontrolünde yapmak daha sağlıklı olur, ya da kulüpte futbol oynuyorsan oradaki hocalarına danış bu konu ile ilgili.

Daha gelişimin bile tamamlanmamışken diyet yapma. 50 kilo biraz az fakat çok değil, normal bir şekilde (arada sıkılırsan damak zevkine göre az porsiyonda fast food şeyler yiyebilirsin, zaten spor yapıyorsun ve spor yaparken bu yağları fazlasıyla yakıyorsun) yersen 60 kiloya kadar çıkarsın. Dediğim gibi bu yaşlarda diyet eğer ki 165 olup 70 kilo falan değilsen, diyet yapmanı önermiyorum.

50 kilo birinin güçlü(?) olması garip değil mi?
Biraz kilo almalısın. 50 kiloluk adama dokunsan devrilir maçta.
Kendi yaşına ve kilosuna göre güçlüdür. Maçı da koca koca adamlarla yapacak hali yok zaten, yaşıtlarıyla yapıyordur.

Kardeşim 14 yaşında diyet yapmanı tavsiye etmem, vitamin ve mineral eksiğin oluşabilir. Fabrikasyon olmayan doğal şeyleri istediğin kadar tüketebilirsin. Arada sırada tüketilen abur cuburun çok zararı olmaz. Şekere ve unlu mamullere dikkat et yeter.

Neye göre bir diyet . Nasıl bir diyet ? Kim tavsiye etti gibi etkenler var . Normal yemekten kastın nasıl ?
Protein ve karbonhidrat ağırlıklı. Yağ zararlı olan yağlardan değil. Normal yemekten kastım evde pişen yemekler.
Yahu kardeşim yeter 14 yaşındasın, futbolcusun, kaslısın duvarları tek yumrukla kırabiliyorsun. Cidden yeter artık.
Başka konuya girebilirsin. Klavye delikanlılık yapmana gerek yok.

Kardeşim şimdi ne yapıyorsun biliyor musun 33 liraya güzel bir protein tozu alıyorsun. Karıştırıyorsun muz falan işte gidiyorsun salona tam 11 kere şınav çekiyorsun. Bak burası çok önemli. Ondan sonra gidiyorsun 7 kere dambıl kaldırıyorsun. 3.5 kilogram olacak ondan sonra duvarları hiç yumruk atmadan kırabilirsin. Çok iyi form tutarsın eğer benim dediklerimi yaparsan.

Protein ve karbonhidrat ağırlıklı. Yağ zararlı olan yağlardan değil. Normal yemekten kastım evde pişen yemekler.

Başka konuya girebilirsin. Klavye delikanlılık yapmana gerek yok.
Yaşın gereği diyete gerek yok bence . Keyfine göre takıl . Dışarıdan böyle fazla yağlı (Trans yağ) yemekler yememeye tercih et . Tabi ki arada ye eğlen . Onun dışında bir şey fazla önemli değil.

Şimdi başkası olsanız diyetisyene gidin diyecektim fakat görüyorum ki 14 yaşında, futbolcu ve kaslısınız; o yüzden diyetisyene gidin. Hatta daha iyisi yanında bir psikologa gidin. Yediklerinize bu kadar takmak sağlıklı bir davranış değil.

Şimdi başkası olsanız diyetisyene gidin diyecektim fakat görüyorum ki 14 yaşında, futbolcu ve kaslısınız; o yüzden diyetisyene gidin. Hatta daha iyisi yanında bir psikologa gidin. Yediklerinize bu kadar takmak sağlıklı bir davranış değil.

Doğru diyorsun. En mantıklısı o. Takıntı olarak hayatta çok takıntılıyım yani bir şeyde rahatlasam bile kafama çok takarım her şeyi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı