Hocam bizim ülkede yalan yanlış bilginin yayılma hızı çok hızlı olduğu için böyle bir algı vardı. Protein tozları da çok zararlı deniyordu o zamanlar. Şimdi yavaş yavaş insanlara bunların bir zararı olmadığını aksine faydası olduğunu anlatabilen bir sporcu kitle var sosyal mecralarda. Eskiden hocalar hep kulaktan dolma bilgilerle konuştukları için böyle oluyordu. Artık bilimsel temellere dayalı bir ton araştırma var kreatin üzerine, yanılmıyorsam üzerinde en çok araştırma yapılan supplement. Ve bunlar sadece kısa süreli değil 8-10 yıl boyunca kullanımında bile bir zararı olmadığı görülmüş. O yüzden bilinçli kullanımının hiçbir zararı yok. Ama kreatine gelene kadar asıl kaynak beslenmeyi halletmek lazım. Kreatinin zararı olacağından dolayı değil ama kreatinden çok daha etkili olduğu için.5
İctiygim kreatinin ölçegi 5 gr oldugunu belirtmiş suyla karistirarak ictim simdi.Hocam bizim ülkede yalan yanlış bilginin yayılma hızı çok hızlı olduğu için böyle bir algı vardı. Protein tozları da çok zararlı deniyordu o zamanlar. Şimdi yavaş yavaş insanlara bunların bir zararı olmadığını aksine faydası olduğunu anlatabilen bir sporcu kitle var sosyal mecralarda. Eskiden hocalar hep kulaktan dolma bilgilerle konuştukları için böyle oluyordu. Artık bilimsel temellere dayalı bir ton araştırma var kreatin üzerine, yanılmıyorsam üzerinde en çok araştırma yapılan supplement. Ve bunlar sadece kısa süreli değil 8-10 yıl boyunca kullanımında bile bir zararı olmadığı görülmüş. O yüzden bilinçli kullanımının hiçbir zararı yok. Ama kreatine gelene kadar asıl kaynak beslenmeyi halletmek lazım. Kreatinin zararı olacağından dolayı değil ama kreatinden çok daha etkili olduğu için.
Tadi yoktuİctiygim kreatinin ölçegi 5 gr oldugunu belirtmiş suyla karistirarak ictim simdi.
Anladım hocam. Peki bunu aileme nasıl açıklayabilirim? Gizli mi kullanayım yoksa inanmaları için önlerine ne sunmam lazım? Açıkçası şuan kreatin alsam ailem fark etmez ama kullanırsam bilgileri olsun istiyorum.Hocam bizim ülkede yalan yanlış bilginin yayılma hızı çok hızlı olduğu için böyle bir algı vardı. Protein tozları da çok zararlı deniyordu o zamanlar. Şimdi yavaş yavaş insanlara bunların bir zararı olmadığını aksine faydası olduğunu anlatabilen bir sporcu kitle var sosyal mecralarda. Eskiden hocalar hep kulaktan dolma bilgilerle konuştukları için böyle oluyordu. Artık bilimsel temellere dayalı bir ton araştırma var kreatin üzerine, yanılmıyorsam üzerinde en çok araştırma yapılan supplement. Ve bunlar sadece kısa süreli değil 8-10 yıl boyunca kullanımında bile bir zararı olmadığı görülmüş. O yüzden bilinçli kullanımının hiçbir zararı yok. Ama kreatine gelene kadar asıl kaynak beslenmeyi halletmek lazım. Kreatinin zararı olacağından dolayı değil ama kreatinden çok daha etkili olduğu için.
Ben babamın bilgisinde içtim. Sıkıntı yok.Anladım hocam. Peki bunu aileme nasıl açıklayabilirim? Gizli mi kullanayım yoksa inanmaları için önlerine ne sunmam lazım? Açıkçası şuan kreatin alsam ailem fark etmez ama kullanırsam bilgileri olsun istiyorum.
Onun kreatini zaten.Ben babamın bilgisinde içtim. Sıkıntı yok.
Hocam günde kaç litre su içmek gerek sizce?Bu konunun hali ne? Herkes kendini bilim insanı bellemiş. Kreatinin bu zamana kadar sağlıklı insanlarda gösterilmiş bir tane bile zararı yok. Eskiden insanlar 5 grama bile korkuyla yaklaşırken artık 20 gramlara çıkmanın zihinsel fonksiyonları ve genel hipertrofi temellerine katkısı konuşuluyor. Kendim 9. sınıfta kreatin kullanmaya başladım, şuan 12. sınıfım ve 1 tane bile zararı çıkmadı. Yani böbrek fonksiyonlarınızda bir sıkıntı yoksa kullanmanızda sakınca en azından şuanki verilerle yok.
Kullanabilirsin günlük minimum 3.5-4 litre su içmeni öneririmOnlarida yiyorum ama kaslarima su tasiyip daha da iyi antrenman yaparim
Boy 1.81 kilom 90
böbreklerim sağlıklı hiçbir kronik rahatsizligim yok sizin gibi yapicam bende.
Hocam o konuda benim de çok bir fikrim yok maalesef. Benim ailem bu tarz şeylerde bana güvendiği için gizli bir iş yapmama gerek kalmamıştı. Onların elinde olsa kullanmamı istemezler gerçi ama alışıyorlar bir yerden sonra. Ben sizin yerinizde olsam çevrede vücut geliştirmeyle uğraşan herhangi biri varsa onlardan tavsiye isteyerek ikna etmesini sağlayabilirsiniz ya da internette bunun detaylarına inen bir sürü video vardır, onları izleterek ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Bunlar da olmazsa artık gizli gizli kullanıp fark etmelerini beklemek. Fark ettiklerinde bu zamana kadar bir şey olmadıysa zararsızdır gibi bir düşünceye girebilirler belki.Anladım hocam. Peki bunu aileme nasıl açıklayabilirim? Gizli mi kullanayım yoksa inanmaları için önlerine ne sunmam lazım? Açıkçası şuan kreatin alsam ailem fark etmez ama kullanırsam bilgileri olsun istiyorum.
Garanti olması için en az 3.5 litre içmeye çalışın hocam. Ben sizin yerinizde olsam günlük 4-4.5 litre içmeyi denerdim.Hocam günde kaç litre su içmek gerek sizce?
Hocam o konuda benim de çok bir fikrim yok maalesef. Benim ailem bu tarz şeylerde bana güvendiği için gizli bir iş yapmama gerek kalmamıştı. Ben sizin yerinizde olsam çevrede vücut geliştirmeyle uğraşan herhangi biri varsa onlardan tavsiye isteyerek ikna etmesini sağlayabilirsiniz ya da internette bunun detaylarına inen bir sürü video vardır, onları izleterek ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Bunlar da olmazsa artık gizli gizli kullanıp fark etmelerini beklemek. Fark ettiklerinde bu zamana kadar bir şey olmadıysa zararsızdır gibi bir düşünceye girebilirler belki.
Garanti olması için en az 3.5 litre içmeye çalışın hocam. Ben sizin yerinizde olsam günlük 4-4.5 litre içmeyi denerdim.
Sağ olun hocam, iyi sosyaller.Hocam o konuda benim de çok bir fikrim yok maalesef. Benim ailem bu tarz şeylerde bana güvendiği için gizli bir iş yapmama gerek kalmamıştı. Onların elinde olsa kullanmamı istemezler gerçi ama alışıyorlar bir yerden sonra. Ben sizin yerinizde olsam çevrede vücut geliştirmeyle uğraşan herhangi biri varsa onlardan tavsiye isteyerek ikna etmesini sağlayabilirsiniz ya da internette bunun detaylarına inen bir sürü video vardır, onları izleterek ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Bunlar da olmazsa artık gizli gizli kullanıp fark etmelerini beklemek. Fark ettiklerinde bu zamana kadar bir şey olmadıysa zararsızdır gibi bir düşünceye girebilirler belki.
Teşekkür ederimKullanabilirsin günlük minimum 3.5-4 litre su içmeni öneririm
Sıkıntı olmaz, 2 ölçek yani 6 gram kullanabilirsiniz.Hocam ben protein ocn marka aromalı kreatin aldımda. Ölçüsü 3 gr diyor. Az değil mi, 5 gr alsam sıkıntı olur mu?
Teşekkür ederim şuan akşam içtim ya maks şimdi yatana kadar 2 litre falan içerim sorun olur mu?Hocam o konuda benim de çok bir fikrim yok maalesef. Benim ailem bu tarz şeylerde bana güvendiği için gizli bir iş yapmama gerek kalmamıştı. Onların elinde olsa kullanmamı istemezler gerçi ama alışıyorlar bir yerden sonra. Ben sizin yerinizde olsam çevrede vücut geliştirmeyle uğraşan herhangi biri varsa onlardan tavsiye isteyerek ikna etmesini sağlayabilirsiniz ya da internette bunun detaylarına inen bir sürü video vardır, onları izleterek ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Bunlar da olmazsa artık gizli gizli kullanıp fark etmelerini beklemek. Fark ettiklerinde bu zamana kadar bir şey olmadıysa zararsızdır gibi bir düşünceye girebilirler belki.
Garanti olması için en az 3.5 litre içmeye çalışın hocam. Ben sizin yerinizde olsam günlük 4-4.5 litre içmeyi denerdim.