14 yaşında sporcu beslenmesi nasıl olmalıdır?

xCheesy99

Decipat
Makaleler
2
Yer
Sweet Home Alabama
Merhaba arkadaşlar ben 14 yaşında futbolcuyum. Beslenmem şu şekilde:
Sabah 2-3 yumurta, bal, alıç reçeli, 2 tam tahıllı ekmek, peynir çeşitleri yiyorum.
Öğlen ve akşam protein ile ekstra bir şey konulmamış salata yiyorum.
Gece dışarda oturuyorum balkonda saat 9-10 gibi yeşil çay ile %30 az yağlı diyet bisküvi yiyorum (1 buçuk tane. )

Beslenmem normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal tabii ama yaptığınız aktiviteler nedir? Aslinda yetersiz diyebiliriz(meyve gibi şeyler hiç yazmamışsıniz mesela). Spor yapiyorsun diye protein gerekmiyor sadece. Alacaginiz diğer vitaminler de çok önemli. Antrenmanlariniz gibi şeyler de.

Futbolcuyum, sporcuyum diye kendinizi beslenme konusunda sıkmaniza gerek yok zaten. Duzgun antrenman yapıyorsanız isterseniz 1 kilo baklava yiyin.

Normal tabii ama yaptığınız aktiviteler nedir? Aslinda yetersiz diyebiliriz(meyve gibi şeyler hiç yazmamışsıniz mesela). Spor yapiyorsun diye protein gerekmiyor sadece. Alacaginiz diğer vitaminler de çok önemli. Antrenmanlariniz gibi şeyler de.

Futbolcuyum, sporcuyum diye kendinizi beslenme konusunda sıkmaniza gerek yok zaten. Duzgun antrenman yapıyorsanız isterseniz 1 kilo baklava yiyin.

Sabah dediğim gibi.
Öğlen protein
Akşam karbonhidrat veya protein değişiyor.
Salata çok yiyorum.
Meyve günde tek muz yiyorum.
Bazen çok acıkıyorum dondurma yiyorum az şekilde.

Haftanın 6 günü antrenman yapıyorum.

Yanı beslenme biçiminiz antrenmanlara göre, sizi yoracak şeylere göre aslında gayet güzel bir şekilde. Ara sıra farklı meyveler bulunuyorsa yemenizi öneririm, farklı vitamin gruplarını almak için, özellikle pandemi gibi dönemde önemli olabiliyor. Zaten meyvelerin kalorileri çok düşük olduğundan herhangi bir problem yasamassin.

Bir de ayrı olarak boyunuz ve kilonuz kaç acaba?

Yanı beslenme biçiminiz antrenmanlara göre, sizi yoracak şeylere göre aslında gayet güzel bir şekilde. Ara sıra farklı meyveler bulunuyorsa yemenizi öneririm, farklı vitamin gruplarını almak için, özellikle pandemi gibi dönemde önemli olabiliyor. Zaten meyvelerin kalorileri çok düşük olduğundan herhangi bir problem yasamassin.

Bir de ayrı olarak boyunuz ve kilonuz kaç acaba?
1.65 boyum var 50-51 civarı kilom var.

Kitle endeksi olarak da ideal civarlardasınız, beslenmeniz de sadece muz değil de başka bir şey bulunuyorsa evde 1 gün mesela muz yerine başka bir şey tercih edebilirsiniz ya da muz la başka bir şey yiyebilirsiniz. Onun dışında gerçekten iyi bir düzen yapmışsınız kendinize, bundan sonrası futbol hayatınızda başarılar dilemek olur benim için.

Kilon olarak da boyunun uzamasıyla beraber ileride biraz daha alabilirsin. Hatta ben açıkçası sağlıklı bir şekilde 1 2 kilo civarında almanı öneririm. Tabi şu anki halinden memnunsan ve böyle kalmak istiyorsan bir sorun olmaz.

Kitle endeksi olarak da ideal civarlardasınız, beslenmeniz de sadece muz değil de başka bir şey bulunuyorsa evde 1 gün mesela muz yerine başka bir şey tercih edebilirsiniz ya da muz la başka bir şey yiyebilirsiniz. Onun dışında gerçekten iyi bir düzen yapmışsınız kendinize, bundan sonrası futbol hayatınızda başarılar dilemek olur benim için.

Kilon olarak da boyunun uzamasıyla beraber ileride biraz daha alabilirsin. Hatta ben açıkçası sağlıklı bir şekilde 1 2 kilo civarında almanı öneririm. Tabi şu anki halinden memnunsan ve böyle kalmak istiyorsan bir sorun olmaz.
Kalınlaşmak istemiyorum açıkcası :D İnce kalmak hoşuma gidiyor. Evde başka meyvelerde var onu yerim o zaman muz yerine daha iyi olur :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı