14 yaşında supplement kullanılır mı?

12 yaşından beri spor yapıyorum sadece salona 6 aydır gidiyorum. Evde ağırlıklar ile gerek çubuklara çantalarla ağırlık yaparak spor yaptım uzun süre.

Ben o yaşta sadece kreatin kullanıyordum, BCAA ve whey proteini ne yapacaksın? Git marketten tavuk al daha iyi.

Aslında ben de diğerlerini değil içlerinden birini düşündüm fakat yakın fiyata bir paket buldum o yüzden sordum. Yediğim yemekler berbat. Okulum çok uzak ve evde de yemek olmuyor kimse olmadığından dolayı. Bu yüzden açtım konuyu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada ben de öyle fazla şekilde kullanmayı düşünmüyorum. 190'ım 80 kiloyum full yağım. Ailem de karşı zaten bu duruma. Sadece 400 gr olan protein tozunu alıp 1 kerelik kullanacağım sorun çıkarsa bırakacağım.

Gencecik çocuğun vücuduna o kadar proteini alması doğru mu? Sağlığını düşünüyorum ben, bizim geleceğimiz bu çocuklar.

Gencecik çocuğun vücuduna o kadar proteini alması doğru mu? Sağlığını düşünüyorum ben, bizim geleceğimiz bu çocuklar.

O kadar protein dediğiniz nedir? Vücunun ihtiyacı kadarını alması için var zaten protein tozları. Zaten yukarıda da okul ev vs yeterli beslenemediğini belirtmiş. Asıl yeterli protein alamaması zararlı.

Beslenme programının nasıl hazırlandığı görmen lazım.
İlk başta yenilmesi gerekenlerin listesini hazırla.
Gününe serpiştir. Sabah akşam olmak üzere 2 öğünde bile yiyebilirsin ben sana inanıyorum. Ancak okuldan önce çok yükleme, millet içinde bağırsaklar çalışmasını istemeyiz.

Sen burayı okuyor musun peki? Ailesi bile karşı duruma ki haklılar. Gencecik çocuğa kreatin, BCAA ve whey protein öneriyorsunuz!

Merhaba. 14 yaşındayım uzun zamandır spor yapıyorum. Yeteri kadar protein alamıyorum. Proteinocean'dan kreatin, BCAA ve whey protein almayı düşünüyorum. Herhangi bir zararı olur mu?

Protein tozu almak, tavuk pişirmekten daha pahalıya gelebilir. Bunun yerine tavuk alıp tüketmek senin için daha hesaplı bir seçenek olacaktır. Şu an için takviye edici gıda olarak protein tozu ya da BCAA yerine vitamin takviyesi almayı düşünebilirsin. Ancak vitamin takviyesi kullanmadan önce bir hastaneye ya da sağlık ocağına giderek kan tahlili yaptırman önemlidir. Protein tozu gibi takviyeler önemli olsa da vitamin değerlerin de en az onlar kadar önemlidir. Kan tahlili sonucunda hangi vitaminlerde eksikliğin varsa, o vitamin takviyesini eczaneden uygun fiyata alıp kullanabilirsin. Bunun yanında tavuk, bulgur pilavı ve yumurta gibi temel besinleri tüketerek zaten sağlıklı bir gelişim elde edebilirsin. Zaten genç adamsın gelişimin her türlü olur. Bunları düşünme. Kolay gelsin, spor hayatında başarılar!

Harika bir yorum hocam, bravo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…