14 yaşında vücut geliştirmek ne kadar doğrudur?

Makaleler
1
Daha fazla  
Yaşım 14 1.65 boyum var 61 kiloyum. Vücudumun daha estetik bir görünüme sahip olmasını istiyorum eskiden de vücut geliştiriyordum ama maalesef bırakmak zorunda kaldım şimdi tekrar başladım aradan 5,6 ay gibi bir süre geçti. Bazıları boyun uzamaz diyor bazıları ise bir şey olmaz diyor. Ben hem vücudumun daha estetik görünmesini istiyorum ve biraz da güçlenmek. Arkadaşlarım benden kat ve kat daha da güçlü spor yapmamalarına rağmen bilek güreşi vesaire benden daha iyiler. Şu an spora başlayalı 2 hafta oluyor gelişim hissediyorum sizce bu spor için yaşım çok mu küçük? Yoksa devam edeyim mi sakıncası olmaz mı?

Deadlift Yapmadığın ve hareketleri doğru formda yaptığın sürece sorun olmaz. Bir de kendini sakatlama.

Hayır doğru değil. 16'dan önce başlama. Normalde yasaktır salonların çoğunda. Senin de yapmanı önermem.

Ben geliştirmeye daha 10 yaşımdan başladım ama ağır sporla değil yaşa uygun. Şimdiyse bence çok iyi bir vücuda sahibim.

Ben geliştirmeye daha 10 yaşımdan başladım ama ağır sporla değil yaşa uygun. Şimdiyse bence çok iyi bir vücuda sahibim.

14 yaçında başlamanın bir mahsuru yoktur bence.

Ben evde kas güçlendirmeye çalışıyordum. Çokta yararlı oldu kendi programımı uyguluyordum. Protein tozu vs. kullanmadım ve hem kilo aldım hem de güçlendim. Dambıllar ile çalışma. Yaş için uygun değil. Yaşıtız bu arada. İstersen programımı yazabilirim. Ancak uzun olacak ve hareketlerin tam isimlerini bilmiyorum. Anlatırım istersen.

Hayır, yaşın küçük falan değil. Boy mevzusu zırva, aksine düzgün formda yaparsan omurganı düzeltir 1-2 cm fark eder.

5 6 aydır spor yapıyorum şuan 14 yaşındayım, boyum hala uzamaya devam ediyor, deadlif gibi hareketler yapmıyorum.

Bende bir program oluşturdum kendime evde çalışıyorum bu arada spor salonuna gitmiyorum aylık 600 TL olmuş. Evde 5 kglik dambıllar var ve bilek içinde el yayı. Dambıllar gayet işimi görüyor. Bacak, kol, sırt, göğüs gibi günler yaptım kendime onlara göre internetten bakıp çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…