14 yaşında yazılımcı olmak için üniversite okumuş olmaya gerek var mı?

m.b.a.92

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu sene LGS var ve ben LGS'den sonra yazılıma başlamayı düşünüyorum ve hangi liseye gideceğimi liseden sonra hangi üniversiteyi seçeceğimi falan hiçbir şey bilmiyorum ya da yazılım için üniversiteye gerek var mı, başlarsam nereden nasıl başlamalıyım, yazılım için çok iyi İngilizce ve matematiğe gerek var mı? Beni bi' aydınlatır mısınız?

Üniversiteye gitmemek yazılıma bir engel değildir. Fakat sizin daha iyi gelişmenizi olumsuz yönde etkileyecektir.

Kaliteli bir Yazılımcı olmak için sanırım bayraktarın lisesine yada galatasaray lisesine gitmen lazım

Otur güzelce dersine çalış okulunu kazan sonra olursun zaten. Eğer hem yazılım yapıp hem lise okumaya falan çalışırsan çok ciddi patlarsın en sonunda elinde hiçbir şey kalmaz. O başarı hikayeleri 100.000 de 1 olan şeyler. Okulunu oku sonra ne istersen yaparsın.

Bu yasta bunları düsünmeyin daha 5 yıl var üniversite de eklerseniz 9-10 yıl.

Üniversite, İngilizce ve matematiğe gerek var evet.
Genellikle bilgisayar mühendisliği okumadan bilgisayar mühendisi oldum diyen kişiler Endüstri veyahut farklı bir mühendislik mezunu kişiler oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…