14 yaşında yazılımcı olmak için üniversite okumuş olmaya gerek var mı?

Niteliksiz bir liseye giderse çöp bile olamaz LGS şart yazılımcı olmak için.
Bana mı anlatıyorsun bunu ? LGS tabii ki önemli fakat "çöp bile olamaz" derken? Ben de nitelikli bir lise mezunu değilim. Fakat C#, JS'e hakim bir şekilde yazılım içerisindeydim.

Her şey üniversite okumak değil. Kendini geliştirirsen, bilgine bilgi katarsan iyi yerlere gelirsin. Mantık bu.
Yazılım işinde bence diplomadan başka bir olayı yok. Kağıt üzerine kod yazdırıyorlar sınavda. Yok pointer++ vb vb. Kendin öğrenmezsen bir baltaya sap olamazsın.
Üniversite iyi olduğu sürece çok öne geçiriyor.

Bana mı anlatıyorsun bunu ? LGS tabii ki önemli fakat "çöp bile olamaz" derken? Ben de nitelikli bir lise mezunu değilim. Fakat C#, JS'e hakim bir şekilde yazılım içerisindeydim.
Hocam herkes bir şey öğreniyor sağdan soldan konuşuyor. Okul okumak avantajdır ama okumazsan da ölmezsin daha düşük şansla ve biraz daha uğraştırıcı olmakla beraber iş bulunabilir.

Arkadaş sabah erken kalkmış uykusuzluktan saçmalıyor veya Legese den çok yüksek puan alacağını zannediyor/veya almış legese sınavının bir halta yaradığını zannediyor.

Yazılım işinde bence diplomadan başka bir olayı yok. Kağıt üzerine kod yazdırıyorlar sınavda. Yok pointer++ vb vb. Kendin öğrenmezsen bir baltaya sap olamazsın.

Kanka diploma şu an gerçekten önemli dipolmasiz iş vermezler ama diplomanın yaninda tecruben varsa güzel projelerin varsa mükemmel olur

Her şey üniversite okumak değil. Kendini geliştirirsen, bilgine bilgi katarsan iyi yerlere gelirsin. Mantık bu.
Diploma olmadan adam akıllı bir yerde iş verirlermi sence?

Bu sene LGS denilen saçmalığa girdim 0.40 küsure girdim(gizlilik nedeni ile tam söylemiyorum) hiç belirleyici değildi. Soruları ezbere yaptım. Bir sene boyunca soru ezberledim. Tamamen velilerin egosunu tatmin etmek için icat edilmiş bir sınav.

Kanka diploma şu an gerçekten önemli dipolmasiz iş vermezler ama diplomanın yaninda tecruben varsa güzel projelerin varsa mükemmel olur

Diploma olmadan adam akıllı bir yerde iş verirlermi sence?
Evet diploma önemli ama tek başına bir halta yaramaz. Önemli olan kendini geliştirip diploma almak. Yoksa üniversitelerde öğrettikleri ile max hello world yaparsın. Ama kimse diploma almadan iş vermez.

Sacmalikta burda en iyi kağıt karalayana diploma veriyorlar

He lgs de hocaların çok pohpohladığı ve iyi bir puan alan arkadaş vardı. Yaptıklarını görseniz yüzüne tükürürsünüz. Sınavla adam olunmaz. He ben konuyu açan kardeşime söyleyeyim. Diploma lazım ama kendini de geliştir. Hatta bilgisayarına linux kur. Zaten linux kullanırken müthiş bir deneyim elde edersin.

Sacmalikta burda en iyi kağıt karalayana diploma veriyorlar
Aslında burada önemli olan şey disiplin. Tabii LGS'yi dışarıda tutuyorum. YKS özelinde konuşuyorum.
YKS'nin ölçtüğü şey bu adam ne kadar disiplinli. İleride bir işe girdiği zaman, o işte disiplini sağlayıp başarılı bir şekilde çalışabilecek mi ?
İlk 1000'e girip de kendini geliştiremeyen kişi sayısı çok az. Adamlar çalışmaya aç ve istekli, hırslılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…