1400-1500 TL'ye klavye önerisi

Branko Tuskas

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Klavye ve fare için ayırdığım bütçeyi sadece klavyeye yönlendirmeyi düşünüyorum. Şu an kullandığım fare ASUS ROG Gladius 2 6200 DPI. Razer DeathAdder V2 veya Basilisk V2 almayı düşünüyordum fakat arada çok ciddi bir fark olacak mı emin olmadığım için yatırım önceliğimi klavyeye çevirdim. Eğer ciddi fark olacaksa 1000 TL civarı klavye önerilerinize de açığım. Maksimum bütçemin tamamını kullanmak gibi bir niyetim yok, eğer fiyat performans olarak 700-750 TL'ye önerileriniz varsa seve seve incelerim. ASUS K3 ve Razer BlackWidow, 700 TL bandında aklımı oldukça kurcalayan klavyeler. Switch olarak linear olmayan switchler tercihim. Mümkünse önerdiğiniz klavyelerin kıyaslarına göre ne artıları olduğunu belirtirseniz sevinirim. Boyut olarak full size ya da TKL düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önerim rahat bilek desteği, multimedya tuşları ve ses tekerliği olduğu için BlackWidow Elite.

İkinci önerim ise Cherry MX switch kullandığı için ve çok sağlam olduğu için Cougar Attack X3.

Üçüncü önerim bilek desteği, ses tekerliği ve Cherry MX switchleri olmasına rağmen fiyatı çok uygun plan XPG Summoner.

İlk önerim rahat bilek desteği, multimedya tuşları ve ses tekerliği olduğu için BlackWidow Elite.

İkinci önerim ise Cherry MX switch kullandığı için ve çok sağlam olduğu için Cougar Attack X3.

Üçüncü önerim bilek desteği, ses tekerliği ve Cherry MX switchleri olmasına rağmen fiyatı çok uygun plan XPG Summoner.
XPG dikkatimi çekti bayağı. Eksi bir yönü var mı diğerlerine göre?

Corsair K70 MK2 RGB öneririm, Cherry Mx Red modelini kullanıyorum çok çok memnunum. Razer Blackwidow Chroma (2016 model), Razer Ornata Chroma, Asus Strix Flare klavyelerini kullandım Corsair'deki ne malzeme kalitesi ne sağlamlık hissi ne de yazılım kalitesi hiçbirinde yok abartısız söylüyorum. Alın memnun kalmazsanız beni bulun :) Çok iyi klavye. Ben şahsen klavye tercih ederken özellikle ses kontrol topu olmasına ve müziği ayarlamak için multimedya tuşları olmasına özen gösteriyorum ve öyle bir alıştım ki bu ses ayarlama topuna, artık bunun olmadığı bir klavye mümkün değil kullanamam çok kullanışlı bir özellik. Ben K70'i 2019 sonlarına doğru 650 ye almıştım şu an fiyatlar artmış bütün klavyelerde fakat stokta bulursanız gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Ayrıyetten Strix Flare modelini de yeni aldım diğer bilgisayarım için o da güzel klavye sağlamlık olarak corsair'deki tank hissiyatı olmasa da ses kontrol topu olsun ışıklandırması olsun gayet kaliteli. Fakat 1000 liradan fazlasını hak edecek bir ürün değil, kampanyaları takip edin 900-1000 aralığında alınabilir bir model.
Lineer olmayan switch tercihinizde haklısınız ben her ne kadar cherry mx red'den memnun olsam da brown switch bulsam alırdım. Ses konusunda sessiz bir klavye her daim tercihim fakat pek çeşitlilik yok piyasada.

Son düzenleme:
Pek fiyatını hak ettiği söylenemez. Switchleri iyi ama bilek desteğinin malzeme kalitesi kötü.

Bunu bilmiyordum, geçenlerde almayı düşünmüştüm indirimdeyken ama sonra boşa masraf gibi geldi. Membrana alıştık, mekanik rahatsız eder.

Corsair K70 MK2 RGB öneririm, Cherry Mx Red modelini kullanıyorum çok çok memnunum. Razer Blackwidow Chroma (2016 model), Razer Ornata Chroma, Asus Strix Flare klavyelerini kullandım Corsair'deki ne malzeme kalitesi ne sağlamlık hissi ne de yazılım kalitesi hiçbirinde yok abartısız söylüyorum. Alın memnun kalmazsanız beni bulun :) Çok iyi klavye. Ben şahsen klavye tercih ederken özellikle ses kontrol topu olmasına ve müziği ayarlamak için multimedya tuşları olmasına özen gösteriyorum ve öyle bir alıştım ki bu ses ayarlama topuna, artık bunun olmadığı bir klavye mümkün değil kullanamam çok kullanışlı bir özellik. Ben K70'i 2019 sonlarına doğru 650 ye almıştım şu an fiyatlar artmış bütün klavyelerde fakat stokta bulursanız gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Ayrıyetten Strix Flare modelini de yeni aldım diğer bilgisayarım için o da güzel klavye sağlamlık olarak corsair'deki tank hissiyatı olmasa da ses kontrol topu olsun ışıklandırması olsun gayet kaliteli. Fakat 1000 liradan fazlasını hak edecek bir ürün değil, kampanyaları takip edin 900-1000 aralığında alınabilir bir model.
Lineer olmayan switch tercihinizde haklısınız ben her ne kadar cherry mx red'den memnun olsam da brown switch bulsam alırdım. Ses konusunda sessiz bir klavye her daim tercihim fakat pek çeşitlilik yok piyasada.
K70 i uzun zaman takip ettim stokta hiç bulamadım. Bulsam düşünmeden alırdım hocam ne kadar övseniz haklısınız cidden tank gibi klavye. Gerçi birkaç kere stokta yakalama fırsatım oldu ama onlarda da 2000 lira civarı fiyatlardaydı. XPG Summoner’ı sipariş ettim az önce itopyadan 699TL’ye, umarım arkama bakmam. @hadwiger ’a tavsiyesi için çok teşekkür ediyorum tekrardan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı