1400 TL anakart, işlemci ve RAM önerisi

truvativ

Hectopat
Daha fazla  
Sistemin parçalarının yarısına sahibim. i5 7400 almayı düşünüyordum fakat i3 8100'ü beklemeye ve maliyeti biraz daha düşürmeye karar verdim.

Elimde olan parçalar;
  • - Kasa: Aerocool QS-240
  • - Güç Kaynağı: FSP 500W
  • - SSD: Sandisk SSD Plus 480GB
  • - Ekran Kartı: Galax GTX 1060 3GB

GA-B250M-D2V (rev. 1.0) | Motherboard | GIGABYTE

Bu anakartla veya başka bir anakart da olabilir örnek olarak verdim hangi RAM'i denesem uyumluluk listesinde göremiyorum. CORSAIR 8GB (1X8GB) Vengeance Siyah DDR4 2400Mhz CL14 Tek Modül Ram mesela bu. Arıyorum listede yok başka başka anakartlarla başka RAM'leri kontrol ediyorum yok, bari listede olan onaylanmış bu RAM'ler nedir diye bakayım dedim. 2 slot RAM yuvası olan anakartta bana 4 modül satılan bir RAM'in uyumlu olduğunu söylüyor. Gerçekten 2 slotlu anakarta 4 modül RAM'i uyumlu diye belirtmek neden? Listede olmayan bir RAM i alsam problem yaşar mıyım? En merak ettiğim konu bu, ayrıca sistemin kalanı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum 8. nesil İntel'i bekleyeyim mi?

Kalan bütçe anakart, işlemci ve RAM için 1400 TL.

Kırmızı ile çizdiklerim bahsettiğim 4 modüllere örnek.
Sağ üst kutucuktaki kod, Vatan Bilgisayar linkini verdiğim tek modül RAM.

Ram.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap vermek için geç kaldım sanırım ama hala sistemi toplama aşamasını geçmediyseniz hatalarınızı düzeltmek ve tavsiye vermek isterim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı