2. SSD'yi şahsen kullanıyorum soğutucusu olmadığı için biraz ısınıyor ama performans olarak gayet yeterli ısındığında drop veya herhangi bir sorun yaşamadım öneririm.
Crucial P3'ün DRAM içermemesinden ziyade QLC NAND yonga olması daha büyük eksi. Diğerlerinin hepsi TLC yongalıdır. Genel olarak TLC daha performanslı ve uzun ömürlüdür. Crucial P3 her ne kadar yeni nesil QLC yonga kullanmış olsa da bana pek güven vermiyor. Bence içlerinde nispeten en kötüsü o. Samsung 980 de fiyat yüzünden pek mantıklı değil. Ona o fiyatı vereceğime üzerine koyar Exceria Plus alırım. SN570 ise NV2'den bariz daha kalitelidir. Ancak ikinci disk olarak kullanılacaksa her ikisi de alınabilir. Kişisel dosyaları saklamak veya oyun kurmak için DRAM kesinlikle şart değildir. Eğer hali hazırda olan SSD daha üstün bir model değilse Exceria G2 alıp sistemi buna kurduktan sonra eski SSD'yi ikinci disk olarak kullanmayı düşünebilirsiniz.
Bütçe olarak yükseltmek istemiyorum son durum kioxia g2 ve kingston nv2 arasında kaldım laptopta ısınma durumunu da göze alarak hangisini almalıyım önerileriniz için sağolun