1400 TL M.2 SSD önerisi

Bütçe
500-1400

Jrprg

Hectopat
Anakart
Legion 5-15ACH6 Laptop (Lenovo) - Type 82JW
Selam dostlar, Legion 5(2021) laptopuma Max 1400TL bütçe (bu bütçe de yok ama taksit falan halledeceğiz bakalım :D) ile SSD arıyorum laptopun kendi SSD'sinde Windows kurulu ama oyun ve okul işleri için ek alan lazım DRAM'i olan modeller oldukça övülüyor ama ben ileride yer sıkıntısı yaşamamak adına 500GB almak yerine 1TB almak istiyorum.
Ucuz yollu 500 GB ya da 1TB M.2 önerilerinize açığım benim dikkatimi çeken modeller aşağıda onları da yorumlarsanız sevinirim.
1. Kioxia 1 TB Exceria G2 LRC20Z001TG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Kioxia g2, DRAM'li.
2. Kingston NV2 1 TB SNV2S/1000G M.2 PCI-Express 4.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Kingston NV2, bilgim yok önerilerde gördüm.
3. Samsung 1 TB 980 MZ-V8V1T0BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe,DRAM'siz.
4. https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...0c-m-2-pci-express-3-0-fiyati,1666003554.html, bilgim yok önerilerde gördüm.
5. Crucial 1 TB P3 CT1000P3SSD8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe, Samsung 980'e rakip.

2. SSD'yi şahsen kullanıyorum soğutucusu olmadığı için biraz ısınıyor ama performans olarak gayet yeterli ısındığında drop veya herhangi bir sorun yaşamadım öneririm.

İçlerinde en mantıklısı Exceria G2.

Crucial P3'ün DRAM içermemesinden ziyade QLC NAND yonga olması daha büyük eksi. Diğerlerinin hepsi TLC yongalıdır. Genel olarak TLC daha performanslı ve uzun ömürlüdür. Crucial P3 her ne kadar yeni nesil QLC yonga kullanmış olsa da bana pek güven vermiyor. Bence içlerinde nispeten en kötüsü o. Samsung 980 de fiyat yüzünden pek mantıklı değil. Ona o fiyatı vereceğime üzerine koyar Exceria Plus alırım. SN570 ise NV2'den bariz daha kalitelidir. Ancak ikinci disk olarak kullanılacaksa her ikisi de alınabilir. Kişisel dosyaları saklamak veya oyun kurmak için DRAM kesinlikle şart değildir. Eğer hali hazırda olan SSD daha üstün bir model değilse Exceria G2 alıp sistemi buna kurduktan sonra eski SSD'yi ikinci disk olarak kullanmayı düşünebilirsiniz.

Bütçe olarak yükseltmek istemiyorum son durum kioxia g2 ve kingston nv2 arasında kaldım laptopta ısınma durumunu da göze alarak hangisini almalıyım önerileriniz için sağolun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı