1400 TL'ye 5500XT alınır mı?

Ben alan kişi kesin sorun yaşayacak demiyorum zaten. NVIDIA'da yüzde 5 ise sorun ihtimali AMD'de yüzde 15. sorun yaşayan gördüm 5500XT'de. Kendim alacak olsam 1650S alırım buna gore öneride bulunuyorum ben.

Ezbere değil hocam NVIDIA sürücülerinin AMD sürücülerinden daha stabil olduğunu sağar sultan bile duydu.
Evet duydu. Eskiden AMD'nin sürücülerinin stabil olmadığı büyük bir gerçekti fakat yeni nesil AMD GPU larda bunu aşmaya başladılar özellikle RX5500XT'de hiçbir sorun yok bile diyebilirim. Ben de senin gibi düşünüyordum fakat değişen çok şey var. Nvidia'nın yazılımı bomboş, hiçbir fonksiyonu yok, tek yaradığı iş bir tuşa basıp 1-2 grafik ayarını kendisi ayarlaması.
Edit: Anlam karmaşası.

Yanlış anlaşılmasin fanboy falan değilim. NVIDIA super serisini çıkarmadan önce RX 570 almıştım hala kullanıyorum. Ve Driver sorunu yaşadım mi yaşadim.

Biraz da tercih meselesi giriyor tabi, 1650 Super in bu fiyat bandındaki kartları çok çirkin yav Tabi sadece çirkin diye bir kart bırakılmaz
Yanlış anlaşılmasin fanboy falan değilim. NVIDIA super serisini çıkarmadan önce RX 570 almıştım hala kullanıyorum. Ve Driver sorunu yaşadım mi yaşadim.
500 serisi gerçekten çok çektirdi insanlara seni anlayabiliyorum, hatta benim bile elimden geçti bir tane 570

5000 serisi tabii ki daha sorunsuz ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye bir söz var o burada devreye giriyor. Ne kadar sorunlar azalmış olsa da ben kendim almayacağım kartı önermem kimseye. 5500XT 8 GB ucuza bulunursa mantıklı bir tercih ama 4 GB'lık performansı ve fiyatları benzer 2 kart arasından NVIDIA tercih ederim ben.

O kısım doğru ama 5500XT yerin dibine sokulacak bir kart değil (çok fazla kişi yapıyor). Nvidia sürücülerini ve sorunsuzluğunu her zaman beğenirim. Güç tüketimi, ısınma ve gelecekte alacağı bol bol sürücüyle AMD'nin şu anda bu seviyedeki en tatlı kartıdır 5500XT. Çok fazla önyargı var bu karta karşı. Zamanında RX 570'e olan önyargı ve 1050Ti'ın göklere çıkarılması gibi.

4GB'lık versiyonuyla dahi 8GB RX 580 ve 590'ı güncel oyunların neredeyse tamamında (RDR2 için 8GB şart, bu hariç) geçiyor artık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…