144 Hz 1ms Monitör Önerisi

121228

Megapat
Makaleler
10
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Başlıkta da belirttiğim özelliklerde bir monitör almak istiyorum. Monitörlerden pek anlamadığımdan dolayı sizlerden yardım alma ihtiyacı duydum. Bütçem max 1600 TL önerilerinizi bekliyorum.

AOC C24G1 öneririm, VA panel güzel bir monitör. Google'da aratırsanız detayları bulabilirsiniz. 1400TL İtopya'da.

Uyarımı da yapayım, bu bütçelere VA panel alınıyor sakın da gidip TN panele para vermeyin. TN'in VA'lara karşı üstün olduğu neredeyse hiçbir yer yok. Çok iyi bir TN panel olmadığı sürece kabaca TN siyah beyaz, VA renkli.

AOC C24G1 öneririm, VA panel güzel bir monitör. Google'da aratırsanız detayları bulabilirsiniz. 1400TL İtopya'da.

Uyarımı da yapayım, bu bütçelere VA panel alınıyor sakın da gidip TN panele para vermeyin. TN'in VA'lara karşı üstün olduğu neredeyse hiçbir yer yok.
Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim birde bu paneller ne oluyor acaba bilgim yok bu paneller hakkında.

Maliyet olarak TN < VA < IPS'tir. İnternette ne kadar renkleri karşılaştıran görseller olsa da bir sürü monitör var her VA aynı değil, her TN aynı değil gibi gibi.

TN en yaygın paneldir, düşük tepki süreleri en düşük maliyetli bu panellerde elde edildiğinden piyasadaki çoğu 144 Hz 1ms monitör TN paneldir ama artık VA ve IPS modeller de mevcut. Bütçe kısıtı olmadığı sürece TN tercih edilmemeli ,artık VA ve IPS modeller de tepki süresi anlamında TN'ler kadar olmasa da çok hızlı.

Maliyet olarak TN < VA < IPS'tir. İnternette ne kadar renkleri karşılaştıran görseller olsa da bir sürü monitör var her VA aynı değil, her TN aynı değil gibi gibi.

TN en yaygın paneldir, düşük tepki süreleri en düşük maliyetli bu panellerde elde edildiğinden piyasadaki çoğu 144 Hz 1ms monitör TN paneldir ama artık VA ve IPS modeller de mevcut. Bütçe kısıtı olmadığı sürece TN tercih edilmemeli ,artık VA ve IPS modeller de tepki süresi anlamında TN'ler kadar olmasa da çok hızlı.
Peki bilgilendirme için teşekkür ederim. Önerdiğiniz monitörün indirim süresi 7 Saat içinde bitiyor ve 7 saat içinde maalesef alamıyacağım. Başka monitör önerileriniz var mıdır acaba?

Ben VG248QE kullanıyorumda, renkleri gayet iyi yansıtıyor. Eski bir monitör olmasına rağmen performansı çok iyi. Ama onun bütçesine daha yeni bir monitör alınabilir tabi arkadaşların dediği gibi.

AOC iyidir. Viewsonic alacaksan Vatan'dan al, kesinlikle ölü piksel testi yaptır öyle al. Samsung'un Quantum Dot monitörünü büyük bir hevesle teşhire açtım ama hiç beğenmedim. Renkleri soluk, parlaklığı düşük gibi saçma sapan bir görüntü veriyor. Asus'un MG248QR monitörü de başarılı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı