144 Hz 24" monitör önerisi

Dosya Ekleri

• IMG_20220209_010922.jpg
    IMG_20220209_010922.jpg
    36,3 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20220209_010854.jpg
    IMG_20220209_010854.jpg
    45,3 KB · Görüntüleme: 50
Kesinlikle bu monitörü al bunu almadan önce 10 gün içinde sırasıyla aşağıdaki monitörleri alıp denedim. En son attığım linktekini şu an kullanıyorum görüntü süper ölü piksel yok
Sallanma yok.
Acer Predator XB253QGPbmiiprzx 1 adet ufacık ölü piksel ama panel olarak en iyisi.
AOC 24G2U kasası sağlam değil monitör klavye ile yazarken bile sallanıyordu.
ViewSonic XG2405 kasa sağlam görüntü iyi 3 adet ölü piksel vardı.
MSI Optix MAG276r panel süper kasa sağlam 1 adet aşırı büyük ölü piksel vardı.

Kesinlikle bu monitörü al bunu almadan önce 10 gün içinde sırasıyla aşağıdaki monitörleri alıp denedim. En son attığım linktekini şu an kullanıyorum görüntü süper ölü piksel yok
Sallanma yok.
Acer Predator XB253QGPbmiiprzx 1 adet ufacık ölü piksel ama panel olarak en iyisi.
AOC 24G2U kasası sağlam değil monitör klavye ile yazarken bile sallanıyordu.
ViewSonic XG2405 kasa sağlam görüntü iyi 3 adet ölü piksel vardı.
MSI Optix MAG276r panel süper kasa sağlam 1 adet aşırı büyük ölü piksel vardı.

27 ekran hocam. Başka tavsiyeniz varmı ?

Hocam karar vermek zor oluyor benim için. Her ürünün kötü ve iyi yorumu var. Karar veremiyorum. Bir de VA paneller. Daha önce hiç monitör kullanmadım bir de pek bilmiyorum.

Birkaç yorumda bulunayım o zaman. Zamanında çok araştırmıştım. Tabii ki işin çok uzmanı değilim, haberin olsun.
Renk açısından en iyisi IPS panel. Ama siyah konusunda en iyisi VA panel.
Monitör gecikmelerinde en iyi panel TN paneldir, ama TN panelle hikayeli oyunlar veya filmler izlersen kötü bir renk kalitesi vardır ve zevk almazsın. Ki IPS panellerde bildiğim kadarıyla yavaş yavaş gecikmeler konusunda iyileştiler.(Rapid IPS, nano IPS özellikle).
Bir de monitörlerde renk derinliği vardır. 8 bit iyidir. Bir de 10 bit vardır. Ama bu 10 bit tabii ki 8 Bit'in yazılımla yükseltilmiş hali oluyor çoğu uygun fiyatlı monitörde. Bu olayın ismi 8 bit + frc diye geçer monitör özelliklerinde. En iyisi olsun, para önemli değil diyorsan gerçek 10 bit al.
Gecikme süresi 1 ms tavsiye ederim. Ama çoğu IPS ve VA panelde bu MPRT oluyor. 1 ms GtG olan IPS'ler daha iyidir.
1080p istiyorsan 24 inç, 2K alıyorsan 27 inç olmalı.
Renk gamutu var. Renklerin ne kadarını gösterebileceğini gösteren bir özellik. O kısımlar karışık, ben anlamıyorum. Onları iyice araştır.(100 sRGB, 130 Adobe RGB gibi).
Bu kadar.

Aşağıdaki siteden monitör karşılaştırması yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı