144 Hz ile 240 Hz farkı çok anlaşılır mı?

Hocam eğer sisteminiz iyi ise ve oyunlarda 240 FPS alabiliyorsanız 240Hz daha mantıklı olur fakat eğer sisteminiz oyunlarda 240 FPS veremiyorsa 144Hz daha mantıklı olur.

1500 TL gibi bir fark var çok gerekli değilse değmez bence aoc 27g2u ve Acer vg272x

Ne oyuncusu olduğuna göre değişir. Bana 144-165 yetiyor. 240 Hz monitör yerine 2K 144 Hz alırım daha iyi.
2 k monitörlerde oyunlarda fps düştüğünü söylüyorlar hocam

Sistem bilgilerinizi söyleyebilir misiniz? Ve hangi oyunları oynamak istediğinizi.
Hocam sistemim i5 12400f gıgabyte h610m h zotac Rtx 3060 twin edge 12 GB crucial ballistix 2x8 Samsung 980 Pro 1 TB oyun olarak da cs.go valorant GTA 5 çıktığında sistemim kaldırırsa GTA 6 onun dışında çok güçlü FPS oyunu oynamam

FPS Düşmesi normal zaten 1080'e göre. Görüntü kalitesi daha iyi oluyor çünkü daha fazla pixel renderlanıyor.
Hocam peki 1080 ile 2 k arasında çok büyük görüntü farkı var mıdır

Hocam bir tarafım diyor 144 hz yeter fazla masrafa gerek yok bir tarafım diyor almışken 240 hz alayım o yüzden bilemedim size sormaya karar verdim 144 hz olanı almayı düşünüyordum ama sizin yorumlarınız çok kafamı karıştırdı hocam bilemedim maddi olarak zaten aman aman durumumuz yok dediğim gibi 240 hz alsam pişman olur muyum aradaki 1500-2000 tl fiyat farkına değer mi onu bilemedim işte düşündüğüm monitörler 144 hz olan aoc 27g2u ve 240 hz olan acer vg272x özellik olarak aynılar ips panel vesaire tek farkları 144 hz olan aoc monitörün yükseklik eğim ve pivot özelliği mevcut ancak acer 240 hz olan da hiç bir ayar yok hocam ben aoc 27g2u almaktan yanayım ama sizin de fikrinizi alıp ona göre karar vereyim dedim

Hocam eğer sisteminiz iyi ise ve oyunlarda 240 FPS alabiliyorsanız 240Hz daha mantıklı olur fakat eğer sisteminiz oyunlarda 240 FPS veremiyorsa 144Hz daha mantıklı olur.
hocam gta 5 gibi yüksek sayılabilecek bir oyunda 200-250 civarı fps alıyorum tam 240-250 değil ancak 200 altına inmiyor

FPS oyunları oynuyorsanız CS GO, Valorant gibi kesinlikle fark ediyor.
hocam illa farkeder ama benim demek istediğim aradaki 1500-2000 tl fiyat farkına değer mi aklımdaki monitörler özellik olarak aynılar sadece 144 hz olan da pivot vesaire özellikleri mevcut

hocam sizin görüşünüzü merak ediyorum son yazdıklarımı okur musunuz rica etsem ?

Son düzenleme:
Çok yüksek rank hedeflerin yoksa bence değmez ama 240Hz ile AWP kullanmanın keyfi bir başka haberin olsun.

AOC 27G2U fiyatına göre iyi bir monitör, gecikme süreleri çok iyi. Renk doğruluğu ve ergonomi özellikleri gayet iyi. Sadece contrast ve black uniformity konusunda biraz zayıf. Alınır.

Acer model için teknik bir inceleme bulamadım dolayısıyla onu önermek istemiyorum.

Acer için sadece 1 video var o adam da çok bilgili gibi gözükmüyor o yüzden bilemedim

Çok yüksek rank hedeflerin yoksa bence değmez ama 240Hz ile AWP kullanmanın keyfi bir başka haberin olsun.
Hocam memnun kalmazsam vesaire satar 240 alırım öyle düşündüm şu anlık hedeflerim yok global vesaire yani bence 144 hz yeterli ancak dediğim gibi 1500 TL daha verip 240 almak mantıklı mı onu merak ettim açıkçası

Black uniformity dediğiniz nedir hocam oyunlar için veya normal kullanımda gerekli bir şey midir

Yüksek Hz gözümü yoruyor benim ama farkı anlamazsın diye düşünüyorum.
144 yeterli fiyat fazlaysa hele hiç gerek yok.

Sanırım ışık sızması demekmiş hocam çok fazla sızdırmıyorsa beni rahatsız etmez şu anda kullandığım monitör de aoc zaten yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum ışık sızması ve ölü piksel gibi sorunlar hiç çıkmadı sadece biraz ısınıyor aoc e2043fs isterseniz bakabilirsiniz ancak bu kesinlikle oyun için değil şu an sadece idare etmeye çalışıyorum 5 MS 60 hz bir monitör 144 hz e geçsem de 240 hz e geçsem de büyük fark hissedeceğim o kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…