Bugün Vatan da indirim sayesinde MAG27CQ modelini aldım, şu an onu taktım kullanıyorum. Fakat ne gibi testler yapılmalı yada nasıl yapılmalı konusunda en ufak fikrim yok, üstelik zamanımda yok. Farkedebildiğim kadarı ile 4 köşede hafiften ışık sızması yapıyor ama söylediğim gibi tam olarak kullanıp günlük kullanımda nasıl etki yapacak, fark edilecek mi bilemiyorum. Bana çok büyük bir önemi varmış gibi gelmedi şu an için.
Ölü piksel testini oradaki personelle yaptık sorun yok dedi, evde kendimde baktım bana da yok gibi geldi ama tekrar belirtiyorum bir çok testte neye dikkat etmem gerektiğini henüz bilemiyorum.
Neyse sizin bütçe itibari ile bu monitörü almanız söz konusu değildir fakat MSI var listenizde belki yardımı olur diye yazıyorum. Işık sızmasına takılmanın anlamı yok gibi gözüküyor çünkü bu meret hemen hemen her monitörde var olan bir şey anladığım kadarı ile.
Bu arada personele, bu monitörün ölü piksel konusunda adının çıktığını söylediğim de " yok abi asıl Asus o konuda fena dedi." bunu da belirteyim. Hangi Vatan personelinin samimiyetine güveneceğiniz size kalmış.