144 Hz monitör 60 Hz gösteriyor

mertpala

Yoctopat
Makaleler
1
Daha fazla  
HDMI kalosu taktım gene de 60 Hz yazıyor 60'dan yukarısı yok. Bunun sebebı nedendır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki monitör mü kullanıyorsunuz? Bende böyle bir problem yaşamıştım da ona göre kendi çözümümü yazacağım.

Display port kablo kullanmanız gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca Masaüstü (Boş bir alan), Sağ klik -> Gelişmiş görüntü ayarları -> Yenileme Hızı'ndan seçim yapabilirsiniz.
Önemli noktalar;
1-GPU yeterli mi?
2-Driver'lar güncel mi?
3-Display Port kablo bağlı mı?

Display port kablo kullanmanız gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca Masaüstü (Boş bir alan), Sağ klik -> Gelişmiş görüntü ayarları -> Yenileme Hızı'ndan seçim yapabilirsiniz.
Önemli noktalar;
1-GPU yeterli mi?
2-Driver'lar güncel mi?
3-Display Port kablo bağlı mı?
cpu yeterlı driverlar guncel dp kablosu kasada girişi olamdı için hdm bagladım ama 120 vermesı gerekırken 60 hz
dan başka göstemıyo

cpu yeterlı driverlar guncel dp kablosu kasada girişi olamdı için hdm bagladım ama 120 vermesı gerekırken 60 hz
dan başka göstemıyo
Çözünürlüğe göre veremiyor da olabilir.

Örnek olarak elinizdeki HDMI kablo 1.0-1.1-1.2-1.2a özellikli bir kabloysa 1080 çözünürlükte 144Hz vermez. Daha önce paylaşılmış bir tablo var, konuyla birlikte ekliyorum. 144 Hz monitör 60 Hz gösteriyor

Düzenleme: GPU yazmıştım, CPU üzerinden cevap vermişsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı