Sevgili dostum,
BenQ XL2411'in renklerinin diğer monitörlere göre daha soluk olduğunu birkaç incelme videosunda izledim, çeşitli forumlardan kullanıcı yorumu olarak okudum. Bu konuyu bir araştır derim. Dolayısıyla XL2411'i eleyerek BenQ Zowie XL2430'a yönelmeni öneririm.
2430 -2411 karşılaştırması
şu videoda mevcut. Video sahibininde bahsettiği gibi 2430'un renklerinin daha iyi olduğu görülüyor.
Onun dışında, belki biliyorsundur ama yine de bahsedeyim; imzandan gördüğüm kadarıyla Nvidia ekran kartına sahipsin. Dolayısıyla Freesync uyumlu monitorlerde söz konusu ''freesync'' özelliğinden faydalanamayacaksın. Freesync AMD GPU'lar için, G-Sync Nvidia'lar için uyumlu. Bu durumda Asus VG248QE duruken MG248QR'ye boş yere para vermiş olacaksın.
Sonuç olarak;
BenQ alacaksan: BenQ Zowie XL2430
Asus alacaksan: Asus VG248QE
seçmeni öneririm.
Verdiğin seçeneklerden fiyat aralığının 1000 TL civarı olduğunu düşündüğüm için G-Sync uyumlu monitörleri yazmadım. Ama 24'' G-Sync uyumlu olarak : AOC G2460PG veya AsusPG248Q'ya bakabilirsin. AOC G2460PG şu an HepsiBurada'da uygun sanırım. Ama bana sorarsan 24'' 1080P bir monitöre göre oldukça pahalılar. (G-Sync fiyatı aşırı şişiriyor)
Özetle; BenQ XL2430 veya Asus VG248QE alabilirsin. İkisi de aynı kalibrede, kaliteli monitörler.
Almadan önce mutlaka Youtube'da vs. araştırma yaparak review/inceleme videolarında ürünlerin artılarını eksilerini öğrenin.