144 Hz monitörde 60 FPS alınırsa ne olur?

Akıcı hissediyorsun sadece onu söylemeye çalışıyorum.
Bunu hiç deneyimlemedim ama hiç olmama ihtimali yok diyemem 144 Hz'nin 144 Hz olma sebeplerinden biri kareleri ekrana getirmesinin 60 Hz'e göre daha hızlı olması. Sistemden peş peşe gelen iki kare olduğunda bunları daha çabuk göstereceğinden akıcılıkta bir tür etki yaratıyor olabilir ancak genel stabil bir ortamda düz 60 Hz ile farklılık olacağını sanmam.
 
Öncelikle V-Sync, G-Sync açık oynamak zorundasın, eğer 60-144 arası sürekli dalgalanırsa o kadar kötü oluyor ki...

Kendim oynarken 100-150FPS arası alıyorum oynadığım oyunda ve psikolojim bozuluyor akıcılıktaki sürekli gereksiz değişimden dolayı.
 
Yaşadımda yazdım arkadaşlar. 144 hz monitörde 60 FPS alırsa akıcılık daha kötü olur, yırtılmalar meydana gelir, input lag olur. O yüzden tamamen saçmalık. Keşke daha önce karşı karşıya kalmadığınız durumlar için yorum yapmasanız. :)
Keşke daha önce karşı karşıya kalmadığınız durumlar için yorum yapmasanız. :) Karşı karşıya kalmadığımı kim nerede söyledi? Çoğu oyunda 144 Hz monitörüm olduğu halde FPS değerimi kasıtlı olarak 60'a limitliyorum ki enerji tasarrufu olsun, orada yaşadığınızı söylediğiniz input lag yine diğer mesajda belirtilen dalgalanmadan geliyor, birkaç saniye önce 150 FPS aldığınız oyun bir anda 80 FPS'e düştüğünde bu kareler arasındaki süre uzuyor demek, karelerin ekrana düşme süresi uzuyor yani dolayısıyla 150 FPS alırken fareyi oynattığınızda oyundan çabuk bir cevap alıyordunuz ancak FPS 80'e düşünce bu cevap gecikmeye başlıyor ve input lag oluyor.

60 Hz'de bunun olmama nedeni sürekli aynı aralıklarla kareler geldiği için siz fareyi oynattığınızda bunun karşılığının ekrana ne kadar sürede yansıyacağını zaten biliyorsunuz ama 144 Hz'de FPS dalgalı olursa bunu bilemiyorsunuz beyniniz sürekli yanılıyor ve sizi rahatsız eden bir durum oluşuyor. 60 Hz monitörde FPS 30 ile 60 arasında sürekli git gel yaparsa da aynı etkiyi görürsün. FPS dalgalanmasını çözerseniz bu sorunlar ortadan kalkmış oluyor. FPS dalgalanmasının çözmenin bazı yolları kullandığınız ekran kartının ayarları üzerinden o oyuna özel FPS limiti atamak olabilir (Ben RivaTuner Statistics ile yapmayı öneririm.), V-Sync açmak olabilir vs. vs. bunların hiçbirisini yapmak istemiyorsan en kolayından monitörü 60 Hz'e çek, FPS 80'de olsa 150'de olsa sen sürekli 60 FPS al yani stabiliteyi sağla ki bence hiç gereği yok FPS limitleme yeterli oluyor.
Saçmalık olmamasının bir diğer sebebi de 60 Hz'in devri bitti gibi bir şey, sadece Vatan Bilgisayarda arama yaptım ancak 60 Hz monitör baktığınızda karşınıza çıkan sonuçlar 144 Hz monitörlerden daha pahalı oluyor, 60 Hz 1080P üretilen monitör pek kalmadı bunlar artık genelde 4K falan.

144 Hz fiyata göre artan 1080P
60 Hz fiyata göre artan 1080P

60 Hz monitörün en ucuzu 2700'den başlarken ondan daha düşük fiyata 4 tane 144 Hz monitör var, üstelik 144 Hz monitörlerin sayısı fazla iken 60 Hz'lerin sayısı daha az yani 60 Hz dünyası ölüyor diyebiliriz, bundan bir iki yıl sonra belki de daha da az bulunur olacaklar.
 

Geri
Yukarı