144 Hz monitörde 60 Hz'e geçememek

Arda Sevilgen

Hectopat
Arkadaşlar merhaba sorunum şu ki;
144 Hz dizüstü bilgisayarımda ayarlarda yenileme hızı olarak 144 Hz'den başka bir seçenek yok. Red Dead Redemption 2'de v-Sync kullanmayınca özellikle atla 4 nala çıkınca acayip rahatsız bir görüntü oluşuyor v-Sync kullanmam gerekiyor ayarlarda 144 Hz dışınca seçenek olmadığı gibi oyunda ayarlarda da başka bir seçenek yok. RDR 2 gibi bir oyunda RTX 2080 bile olsa 144 FPS alınamıyacağı için v-Sync olayı direkt işlevsiz oluyor yani v-Sync'i kapatsam direkt, açsam FPS 144'e yetişemeyeceği için yine, 2 türlü de akıcı bir görüntü sağlayamadım. 60 FPS'e sabitliyebilmek için ne yapmam lazım yardım eden olursa teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba sorunum şu ki;
144 Hz dizüstü bilgisayarımda ayarlarda yenileme hızı olarak 144 Hz'den başka bir seçenek yok. Red Dead Redemption 2'de v-Sync kullanmayınca özellikle atla 4 nala çıkınca acayip rahatsız bir görüntü oluşuyor v-Sync kullanmam gerekiyor ayarlarda 144 Hz dışınca seçenek olmadığı gibi oyunda ayarlarda da başka bir seçenek yok. RDR 2 gibi bir oyunda RTX 2080 bile olsa 144 FPS alınamıyacağı için v-Sync olayı direkt işlevsiz oluyor yani v-Sync'i kapatsam direkt, açsam FPS 144'e yetişemeyeceği için yine, 2 türlü de akıcı bir görüntü sağlayamadım. 60 FPS'e sabitliyebilmek için ne yapmam lazım yardım eden olursa teşekkür ederim.

Yanlış hatırlamıyorsam adı NVIDIA Denetim Masası olan yerden değiştirmeyi denediniz mi? Bir de oyun içerisinde FPS ayarladığımız yer var grafik ayarlarında. Bu ayar minimum kaç oluyor bilmiyorum ama mesela benim monitörüm 165 Hz olmasına rağmen ilk başlarda orası 165 Hz iken 1 ay önce oyunda sorun yaşadığım için konumunu değiştirdim ve o ayar maksimum 120 FPS'e sabitlendi. Daha aşağıya çekiliyor ama 60 FPS oluyor mu hatırlamıyorum. Ama dediğim gibi görev çubuğunda NVIDIA simgesine sağ tıklayıp Denetim masasını açıp oradan bir sekme altında yapabiliyor olmalısınız.

144 Hz monitörde 60 FPS'ye sabitlemek gereksiz. Sabitlemek istiyorsan V-Sync'i yarım açarak 72 FPS'ye sabitleyebilirsin. Onun dışında monitörü 144 Hz'den 60 Hz'ye çekmek olumsuz bir etki yaratacaktır. Deneyip kendin görmek istersen buradan ayarlıyorsun.
1598122819436.png

1598122917669.png

144 Hz monitörde 60 FPS'ye sabitlemek gereksiz. Sabitlemek istiyorsan V-Sync'i yarım açarak 72 FPS'ye sabitleyebilirsin. Onun dışında monitörü 144 Hz'den 60 Hz'ye çekmek olumsuz bir etki yaratacaktır. Deneyip kendin görmek istersen buradan ayarlıyorsun.
Eki Görüntüle 646090
Eki Görüntüle 646091
Eki Görüntüle 646090
Eki Görüntüle 646091
Şöyle bir sıkıntı var Nvidia Denetim masasında solda üçe ayrılan 3D Ayarları, Ekran, Video dan Ekran ve Video olanlar yok, Sadece 3D Ayarları gözüküyor
arkadaşlar uğraşırken biraz farklı bir şekilde problemi sanırım çözdüm. Yine Nvidia Denetim Masasında 3D Ayarlarından Program ayarları sekmesini açıp Sorun yaşadığım oyunu seçip maksimum fps ayarında 75e bağladım fps olarak oldu fakat umarım sadece fps değil aynı zamanda oyunda akıcılıkta sağlar cevaplar için sağolun iyi akşamlar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı