144 Hz Notebook 75 Hz'de nasıl olur?

ibrahim45300

Megapat
Daha fazla  
Merhaba 144Hz notebookum var oyunlarda 75Hz veya 100Hz'ye alsam sorun olur mu yırtılma gibi şeyler olur mu?
Bir de notebook ta adaptive aync diye bir şey var.

Merhaba 144Hz notebookum var oyunlarda 75Hz veya 100Hz'ye alsam sorun olur mu yırtılma gibi şeyler olur mu?
Bir de notebook ta adaptive aync diye bir şey var.
Neden böyle bir şey yapmak istiyorsunuz hocam ? Onun yerine oyun içi FPS de sabitleyebilirsiniz.

Yırtılma olması için ekranınızın desteklediği Hz'den daha yüksek FPS almanız gerekir.
Ekranınızın desteklediği Hz'den daha düşük FPS alırsanız ya da daha düşük FPS'ye sabitlerseniz yırtılma olmaz.

Şimdi NVIDIA'dan 75 FPS'e sabitledim hem ısınma olmuyor 60 derece sabit hem de akıcı bunca sene 60Hz laptop nasıl kullandım hayret 75Hz bile bayağı akıcı ama 75Hz'nin üstü mesela 144e sabitlesem veya 100Hz'ye arada farkı anlamadım 75Hz akıcılığı iyi geldi bana.

Şimdi NVIDIA'dan 75 FPS'e sabitledim hem ısınma olmuyor 60 derece sabit hem de akıcı bunca sene 60Hz laptop nasıl kullandım hayret 75Hz bile bayağı akıcı ama 75Hz'nin üstü mesela 144e sabitlesem veya 100Hz'ye arada farkı anlamadım 75Hz akıcılığı iyi geldi bana.
oynadığın oyuna göre değişir. FPS oyunlarında yüksek Hz iyidir.

75Hz de daha akıcı oynarsın BF gibi oyunlarda akıcılık istiyorsan 144hz de 200fps veya daha yukarı fps değerleri alman gerek. Kaldı ki mp oynuyorsan fightta fps daha çok düşer 75Hz de takılman daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı