144 Hz üstü monitör önerisi

Ben daha önceden LG kullanıyordum ve görüntü konusunda çok memnundum, OLED teknolojisini de LG geliştirmiş diye biliyorum. LG görüntü konusunda diğer markalardan daha mı iyidir yoksa böyle bir şey yok mu?

LG woled panel üreticisi. Samsung ise qd OLED panel. ASUS ve MSI gibi markalar bu ikisinden alıyor paneli. İkisinin de birbirine karşı artı ve eksileri var. Qd OLED panel daha canlı renkler ve daha iyi metin netliği sağlarken woled paneller siyahları daha iyi koruyor. Qd OLED paneller yoğun ışık alan bir ortamda mor gözüküyor.

OLED'ler arasında fiyat farkını verecek kadar fark yok.

Dikkat etmeniz gereken kriterler şunlar.

Woled mi, qd OLED mi istiyorsunuz?
Parlak mı, mat kaplama mı istiyorsunuz?
Parlaklık.
Yanma garantisi.
Kronik bir sorun/şikayet var mı?

10k daha fazla para ödemek çoğu zaman kayda değer fark sağlamaz OLED monitörlerde. LCD monitörler gibi değiller. Genelde ucuz olanı alıp geçmekte bir sakınca yok yani.

Woled ve qd OLED farkları için şuraya bakabilirsiniz.

LG üretimi woled panel isterseniz ASUS XG27AQDMg bakın.
Qd OLED istiyorsanız F/P olarak Samsung G6 OLED bakabilirsiniz. Yanma garantisi 2 yıl ile sınırlı ama, bilginiz olsun. ASUS, MSI ve Dell gibi markalar 3 yıl veriyor.

Son düzenleme:
Peki curved bir oled monitör bulmak mümkün müdür? Şu an curved kullandığım için alıştım curved olsa çok iyi olur. QD OLED WOLED ikisi de olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı